Falkenbergs målvakt Viktor Norling under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Falkenberg den 15 juli 2020 i Stockholm.
Falkenbergs målvakt Viktor Norling under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Falkenberg den 15 juli 2020 i Stockholm. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Viktor Noring storspelade för Falkenbergs FF mot Djurgårdens IF i Allsvenskan

Falkenbergs FF:s Viktor Noring storspelade i sin första match från start i Allsvenskan på nästan tio år. Men målvakten berövades på nollan i slutminuterna.
– I slutändan gav inte min insats poäng tyvärr, säger Noring efter den tunga förlusten mot Djurgården.

ANNONS
|

Viktor Noring hade inför onsdagskvällens match mellan Djurgårdens IF och Falkenbergs FF inte startat i Allsvenskan sedan hans tid i Trelleborg i början av 10-talet.

Viktor Noring storspelade för Falkenbergs FF

Nu, när Johan Brattberg var avstängd, kom han in och storspelade. Redan efter fem minuter räddade han ett friläge från Curtis Edwards.

– Jag försökte bara komma ut och göra mig stor, jag fick bollen på handen, säger Noring som senare stod för en av matchens prestationer när han sträckte ut på tidigare FFF-spelaren Emir Kujovic nick i slutet av matchen.

– Det var en skarv som jag fick fingrarna på. Det var en bra räddning vid ett bra tillfälle.

ANNONS

Det såg länge ut som att han skulle få hålla nollan i sin första allsvenska match från start för FFF. Men Aslak Fonn Witry ville annat och avgjorde i 93:e minuten.

– Det var väldigt tungt. Jag är nöjd med min prestation men i slutändan gav inte min insats poäng tyvärr.

Noring plockades in till Falkenberg som en back-up till Johan Brattberg när Tim Erlandsson skadade knät. Målvakten som spelat sin fotboll ute i Europa större delen av 10-talet kan efter onsdagens insats utmana Brattberg på riktigt.

– Det är klart att vi vill ha två konkurrenskraftiga målvakter. Det handlar om dagsform och levererar man finns det chans att hamna i startelvan. Viktor visade verkligen framfötterna, säger Hasse Eklund.

Mot Helsingborg på söndag finns båda tillgängliga för spel.

– Johan (Brattberg) är en duktig målvakt och det är upp till tränaren att bestämma vem som ska starta. Det är klart att jag har förstärkt mina aktier men man får respektera tränarens beslut, säger Noring.

ANNONS