Rasmus Sjöstedt får illustrera känslan hos FFF efter förlusten med 3-1 mot Örebro.
Rasmus Sjöstedt får illustrera känslan hos FFF efter förlusten med 3-1 mot Örebro.

Trubbigt Falkenberg blev bortkontrade

Före matchen pratade Hasse Eklund om vikten av att ha kvalitet i omställningarna. Ändå åkte FFF på två kontringsmål. – Andra målet är väldigt taffligt, sa Hasse Eklund.

ANNONS
|

Örebro såg tidigt i matchen bekväma ut med att ligga lågt och vänta på rätt tillfälle. Falkenberg fick föra spelet men skapade egentligen bara en målchans värd namnet. Amin Nazari fick på en kalasträff från långt håll som Oscar Jansson styrde i ribban och över.

– Vi gör en rätt okej första halvlek, ändå går vi in med 0-2. Synd med det bortdömda målet, då var vi på gång, sa David Svensson.

Ja, mycket riktigt hade Falkenberg en boll i nät, men målet dömdes korrekt bort för offside på Hakeem Araba.

När det tycktes som att Falkenberg fått ett litet övertag kom istället baklängesmålet. Gästernas vänsterback Sebastian Ring kunde utnyttja att Otto Martler hamnade helt fel i sin utrusning och bollen placerades enkelt in i det tomma målet.

ANNONS

– En tilltrasslad situation där vi inte får iväg bollen, jag försöker komma ut och ta den men där är en fot som kommer emellan, sa Otto Martler.

Tror du att sådana situationer påverkas av att ni får byta backlinje hela tiden?

– Det kan det säkert göra, vi får inte den där tryggheten att spela ihop oss som man gärna vill.

Falkenberg hann knappt hämta sig innan det small till igen. Maic Sema såväl bröt, rushade och sköt in bollen efter att ha samspelat med Astrit Ajdarevic.

– Vi är många som kommer hem, när han skjuter in bollen är vi säkert fem man i eget straffområde. Det känns för billigt att han ska kunna komma till avslut, inget bra försvarsspel, sa Svensson som fick medhåll från sin tränare.

– Det är en omställning men vi kan mota två, tre gånger innan han kan komma runt och sätta den. Där var vi direkt svaga, sa Eklund.

Så tyckte Astrit Ajdarevic om att vara tillbaka i Falkenberg:

Farten i Örebros kontringar vållade Falkenberg problem genom hela matchen, Maic Sema och Daniel Gustavsson var hela tiden på gång och den senare skulle också han komma igenom till slut.

ANNONS

– Det var ingen överraskning att de skulle göra sådana mål, men jag hoppades att vi skulle kunna stoppa dem, sa Eklund.

David Svensson gjorde sin andra match som mittback och var kritisk efter det sista målet.

– Han får stå och måtta in bollen, det är min löpning så det är inte så mycket att säga om, jättedåligt försvarsspel.

Hur ser du på din insats de här två matcherna?

– Det är bara att kolla på resultaten, sex insläppta på två matcher. Det var inte det jag hoppades på när jag gick ner som mittback.

Zlatan Krizanovic nickade vackert in en reducering men Falkenberg var aldrig nära att skapa någon nerv i matchen, gästerna var helt enkelt bättre i de avgörande lägena.

– Vi spelar bra i 70 minuter, det som skiljer är spelet i straffområdena, det är för mycket pojklagsspel, sa Martler.

ANNONS