Falkenbergs FF:s Melker Nilsson fick göra sin första allsvenska match från start mot AIK.
Falkenbergs FF:s Melker Nilsson fick göra sin första allsvenska match från start mot AIK. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Lorik Ademi och Melker Nilsson om den allsvenska startplatsen

Ett respektive två inhopp i Allsvenskan. Men mot AIK fick både Melker Nilsson och Lorik Ademi chansen från start av Falkenbergs FF-tränaren Hasse Eklund.

ANNONS
|

De båda fick förvisso Hasse Eklunds förtroende och fanns med i startelvan i Svenska cupen-kvartsfinalen mot Mjällby. Men söndagens startplats var en milstolpe för de unga mittfältarna.

Första allsvenska starten

– Det är klart ett mål man haft det som mål. Det var skönt att få det uppfyllt. Det var bara in och köra, sa Melker Nilsson som fick beskedet under söndagen.

– Bra för självförtroendet att få starta, sa Lorik Ademi.

Men starten mot AIK var tuff.

– De var väldigt snabba att komma in på en när man fick bollen. Men vi fick bättre spel ju längre matchen gick. Jag är nöjd med min egen insats och lagets så klart. Men det känns surt att de gör målet i 90:e. sa Melker Nilsson.

ANNONS

Lorik Ademi nära att bli målskytt

För Lorik Ademis del var det ytterst nära att han skrev in sig i målprotokollet. Tobias Englunds låga inspel hittade fram till 18-åringen i straffområdet.

– Jag kommer från andra kanten. Han (Tobias Englund) spelar den snett inåt bakåt och jag kommer cutback. Jag försökte skjuta lågt, men den touchade och den går ribba ut. Jag ska bara sätta den, sa Lorik Ademi med besviken stämma.

Efter 58 minuter fick de båda mittfältarna kliva av till förmån för Christoffer Carlsson och Marcus Mathisen. Ademi och Nilsson fick följa det bittra slutskedet från bänken.

– Det är pissigt. Det är andra matchen i rad som vi tappar ledningen. Vi ska bara rensa bollen egentligen, avslutade Lorik Ademi innan han lommade in i omklädningsrummet.

Krönika: Idrotten när den är som mest jävlig - Falkenbergs FF:s öde denna söndag

Läs mer: Helvetesslut för Falkenbergs FF i bragdinsatsen mot AIK

Betyg: Säsongens bästa insatser i Falkenbergs FF räckte inte hela vägen

ANNONS