Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Helvetesslut på bragdinsatsen för Falkenbergs FF

Fem minuter från säsongens tyngsta skalp. Men oturen grinade Falkenbergs FF i ansiktet i slutminuterna mot AIK.

Nsima Peter hade gett Falkenbergs FF ledningen efter ett mönsteranfall i den 62:a minuten. Och Falkenbergs FF hade koll på AIK. Segern var inom räckhåll. Klockan tickade förbi minut 90. Sex sekunder senare låg kvitteringsbollen i gästernas nätmaskor efter ett lågt skott av Paulos Abraham.

När slutsignalen gick, skrek flera av Falkenbergs FF-spelarna ut sin frustration och sjönk ner på gräsmattan. Besvikelsen gick verkligen att ta på.

– Det är riktigt tungt. Det är så man kan summera matchen. Vi gör en bra insats och de skapar knappt något alls. Vi kunde satt spiken i kistan. Detta känns som en förlust, sa Falkenbergs FF-spelaren Carl Johansson och fortsatte:

– Det spelar ingen roll att vi gör det bra i 90 minuter. Det känns för enkelt. Vi ska plocka bort gubbarna.

Falkenbergs FF tappade segern på övertid mot AIK

Falkenbergs FF-tränaren Hasse Eklund var inne på samma spår som sin mittback gällande det blytunga 1-1-målet.

– De får en snabb omställning och vi borde kunna hantera den bollen innan målet. Hade jag sagt innan hade jag varit nöjd med en poäng efter tre raka förluster, men det är segt att vi inte får alla tre poängen, sa Hasse Eklund på presskonferensen.

Innan Nsima Peters 1-0-mål hade Falkenbergs FF skapat ett par riktigt vassa chanser. John Chibuike hade en frispark i burgaveln i mitten av den första halvleken och Lorik Ademis skott kort efter pausvilan styrdes i ribban. Samtidigt var gästerna mycket bra spelmässigt.

– Vi har inte så mycket boll som vi hade önskat i början, men vi lyckas styra bort AIK från mitten. De kommer inte riktigt till så farliga chanser, sa Hasse Eklund och fortsatte:

– Vi är inne i en sån fas där vi får dålig utdelning på det hårda arbete vi lägger ner. Det känns väldigt synd om grabbarna som inte får bärga den här trean som de förtjänar.

Nsima Peter bars ut på bår

Falkenbergs FF-tränaren fick se sin målskytt, Nsima Peter bäras ut på bår, sex minuter efter ledningsmålet. AIK:s Daniel Granli kom upp hårt i ryggen på forwarden efter en höjdboll.

– Han fick sig en rejäl tyckare och tappade andan. Först trodde vi att han skulle behöva åka till sjukhus för det såg väldigt illa ut. Men nu mår han bättre. Om jag ska spekulera så kanske det är en spricka på revbenet. Vi får göra en undersökning nästa vecka, sa Hasse Eklund om sin målskytt.

Krönika: Idrotten när den är som mest jävlig - Falkenbergs FF:s öde denna söndag

Läs mer: Historisk milstolpe för Lorik Ademi och Melker Nilsson

Betyg: Säsongens bästa insatser i Falkenbergs FF räckte inte hela vägen

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här