Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

210216 Falkenbergs Linus Dahl under träningsmatchen i fotboll mellan Malmö FF och Falkenberg den 16 februari 2021 i Malmö. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0018 Bild: MATHILDA AHLBERG
210216 Falkenbergs Linus Dahl under träningsmatchen i fotboll mellan Malmö FF och Falkenberg den 16 februari 2021 i Malmö. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0018 Bild: MATHILDA AHLBERG

Falkenbergs FF värvar Linus Dahl från Ljungskile

Veckan med laget var tillräcklig. Linus Dahl imponerade såpass mycket på Falkenbergs FF att mittfältaren är klar för två säsonger i gulvit dress.
– Det känns jättebra och skönt att allt är på plats, säger Dahl.

Linus Dahl gjorde ett antal träningar med Falkenbergs FF och spelade också i cupgenrepet mot Malmö FF.

Och uppenbarligen gillade Håkan Nilsson och Hasse Eklund vad de såg. Linus Dahl ansluter på ett tvåårskontrakt till klubben.

– Han har en bra personlighet och har vissa egenskaper som våra övriga mittfältare kanske har lite mindre av. Då tänker jag främst på hans fysik och hans fina huvudspel, säger sportchef Håkan Nilsson och fortsätter:

– Vi vet om att det blir mer fysiskt spel i Superettan och vi har tappat John Björkengren och Marcus Mathisen som hade ett visst mått av fysiskt spel.

Dahl är fostrad i IFK Göteborg men har sedan 2015 representerat Ljungskile, bortsett från en kort avstickare till norska Alta.

– Jag har fått ett jättebra intryck av FFF, det är en väldigt professionell klubb och ett snäpp upp från Ljungskile på alla sätt, säger Linus Dahl.

Han och Ljungskile hade inget roligt år och kom sist med enbart 24 gjorda mål.

– Det var ett tufft år. Nu kommer jag till ett lag som ska styra matcher och den positionen som jag är tilltänkt i kommer passa mig fint, säger Dahl.

Vilken position är det?

– En av de två mer offensiva positionerna centralt på mittfältet. Men det kommer krävas mycket av mig också, jag behöver utveckla mitt spel och vilja ha mer boll.

Under de två senaste säsongerna har Dahl dessutom fått näsa för målskyttet och har gjort tio mål totalt.

– Jag upptäckte att det kan vara kul att göra mål också. Sen spelade jag mycket mittback tidigare.

Huruvida det kan bli ”riktig” debut för Dahl redan på söndag mot Degerfors är dock oklart.

– Jag kan inte svara på det nu, vi har gjort vårt vad gäller pappersarbetet. Men jag ser det inte som det huvudsakliga att han blir spelklar just till den matchen, säger Håkan Nilsson.

Känner du dig nöjd och färdig med truppen?

– Jag har känt mig nöjd hela tiden, men jag har också sagt att om det dyker upp något intressant så är vi öppna. Och vi är kanske öppna för något mer om rätt chans dyker upp.

Läs mer: Veteranen om magproblemen - ”Jag har gjort massa tester”

Läs mer: Nyförvärvets succé - gjorde hattrick i cupen

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här