Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Kalle Söderström om magbekymren

Kalle Söderström missade cuppremiären på grund av magbekymmer.
Ett problem som varit återkommande sedan december.
– Vi vet inte riktigt vad det är, säger högeryttern.

Kalle Söderström kom inte till spel när Falkenbergs FF klev in i svenska cupens gruppspel mot Utsiktens BK. Högeryttern hade problem med sin mage och det är något som har gäckat honom de senaste månaderna.

– Det började innan jul och sedan hände det fem, sex gånger under tre veckor. Jag var bra efter det, men i söndags hände det igen, säger 35-åringen och fortsätter:

– Jag har gjort massa tester, men vi har inte hittat någonting. Jag har fått remiss till sjukhuset, så snart ska vi kolla upp det ännu mer.

Vad är det du upplever när du får problem?

– Jag blir jättedålig i magen under några timmar. Det tömmer systemet helt och sedan är jag helt slut. Då måste jag vila ett par dagar. Jag brukar må bra redan dagen efter. Men när det inträffar får jag inte i mig någonting, jag får ingen energi. Jag har fått en rekommendation från läkare att inte spela på två dagar (efter att det hänt), eftersom skaderisk är så hög när man inte har någon energi.

Du kan inte äta samma dag?

– I princip. Det är lite som ett anfall och pågår under fyra, fem timmar. Sedan känns det bättre. Men under de timmarna kan jag i princip inte göra någonting. Det är lite jobbigt.

Söderström har aldrig haft de här bekymren tidigare i sin karriär, utan det har kommit först nu. Förutom precis efter att det har hänt så sätter det inga käppar i hjulet för honom att träna.

– Jag kommer att kunna fortsätta spela. Det är inga bekymmer så länge jag inte får ett sådant här anfall igen. Men om jag får det blir jag borta ett par dagar igen. Det var en månad mellan gångerna nu senast. Jag var inte om jag får fler. Om tre, fyra veckor får jag förhoppningsvis kolla upp det.

Du hoppas vara tillbaka redan till helgen (mot Degerfors)?

– Absolut. Så länge det är bra kommer jag att kunna vara med.

Och samtidigt som Söderström var hemma i måndags fick han se Falkenbergs FF vinna med 3–1 mot Utsiktens BK.

– Det var rätt stabilt. Vi håller på att sätta ett nytt spelsystem och det är klart att det inte klickar hundra direkt. Jag tycker att det märktes att vi var bättre än Utsikten. Det får vi vara nöjda med.

Vad är din känsla kring spelsystemet?

– Jag är positiv. Jag tror det finns stor potential och kan vi få det att stämma helt kan det bli riktigt bra. Jag trivs med min roll i det och jag tror att det kan bli riktigt roligt om vi kan få det att funka bra.

Läs mer: Anfallaren snuvad på bollen efter suveräna tävlingsdebuten

Läs mer: Mittfältslöftet är son till tidigare landslagsspelare: ”Tänker inte på det”

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här