Samuel Adrian lånas in till Falkenbergs FF från MFF

Falkenbergs FF lånar in Samuel Adrian från Malmö FF

Falkenbergs FF har hittat sin nye centrale mittfältare. 22-årige Samuel Adrian lånas in från Malmö FF.
– Min magkänsla har bara vuxit sig starkare om att det här är rätt val, säger Adrian.

ANNONS
|

Samuel Adrian har länge ansetts vara en stor talang från Malmö FF:s organisation. Han gjorde allsvensk debut 2017, men har inte lyckats slå sig in i den tuffa konkurrensen på MFF-mittfältet.

– Vi har följt Samuel i flera år och hade diskussioner med Malmö det året som han lånades ut till Kalmar FF (2019). Men av olika anledningar blev det inte aktuellt den gången, när möjligheten kom nu var det bara att slå till, säger Håkan Nilsson.

Det blev bara några enstaka matcher i Kalmar för Adrian innan han skadade korsbandet. Under 2020 blev det en match i Allsvenskan för SM-guldvinnande MFF och en match i Europa League.

ANNONS

– Jag kom tillbaka i somras från knäskadan och har kört på sedan dess. En korsbandsskada är inte som vilken skada som helst, men det har gått bra, säger Adrian.

När spelade du senast kontinuerligt?

– Oj, det var längesen. Tanken var att det skulle bli så i Kalmar FF men sen kom skadan. Jag ser fram emot att få lite kontinuerlig speltid här i Falkenberg.

Och det är en spelare som Håkan Nilsson är väldigt nöjd med att ha knutit till sig.

– Det är en spelartyp som vi tror oss behöva. En box till box-spelare med en bra passningsfot och som jobbar hårt för hela laget. Utifrån det som vi har sett tror vi att han kommer passa alldeles utmärkt, säger Nilsson.

Blivit av med två centrala mittfältare

Falkenbergs FF har blivit av med det centrala mittfält som startade säsongen 2020 i John Björkengren och Marcus Mathisen. Den förstnämnde försvann ju redan i september.

Är det här ersättaren?

– Jag både tror och hoppas det. Sen har vi kvar ”Stoffe” (Carlsson) och en frisk Melker Nilsson som är en riktigt bra fotbollsspelare. Men det är bara två namn och vi behöver ha fler på den positionen, säger Nilsson och fortsätter:

ANNONS

– Jag håller det inte för omöjligt att Samuel Adrian blir bättre för oss än vad Marcus Mathisen var.

Redan under torsdagen gör Samuel Adrian sin första träning med klubben.

– Jag hoppas kunna bidra med mina kvaliteter för att förbättra laget. Jag är väldigt taggad för att dra igång.

Läs mer: FFF har också lånat från Djurgården

ANNONS