Falkenbergs FF kryssade i bottenmötet med Helsingborg

Falkenbergs FF kryssade mot Helsingborgs IF. Nu kommer bottenstriden att avgöras i sista omgången.
– Det var ett resultat som jag tror Kalmar är mest glada över, säger FFF-tränaren Hasse Eklund.

ANNONS
|

Ångestmatch? Bottenmöte? Ödesmatch? Oavsett vad så var det mycket som stod på spel när Falkenbergs FF reste till Helsingborg för att ta sig an HIF.

FFF inledde piggt, men sedan tog HIF över i den första halvleken. Viktor Noring svarade för en klassräddning på ett nickavslut från Anthony van den Hurk. Därefter var HIF:s Adam Eriksson nära att överlista FFF-målvakten på en hörna. Bollen tog i ribban.

– Den ska inte få gå igenom oss på det sättet. Vi har lite flyt att den träffar ribban. Vi hade också en ribbträff, så det blev 1–1 i den statistiken. Lite flyt ska vi ha också, säger Noring.

ANNONS

Den första halvleken förblev mållös.

– Båda lagen ville vinna matchen och jag tycker att vår start på matchen är ganska bra. Vi angriper matchen på ett bra sätt och jag såg inte några nerver hos spelarna. Helsingborg tuggade sig in i matchen och har de klart två bästa målchanserna i första halvlek, säger tränare Hasse Eklund.

I den andra halvleken var FFF vassare framåt. Edi Sylisufaj sköt i stolpen, Marcus Mathisen testade från distans och både Christoffer Carlsson och Nsima Peter hade varsina offsidemål.

I slutet var det nära att en inhoppande Nsima Peter klev fram och blev hjälte.

Men det blev inga mål på Olympia, 0–0. FFF och HIF delade på poängen.

– Det var väl ett resultat som jag tror Kalmar är mest glada över, säger Hasse Eklund.

Han fortsätter:

– Vi saknar lite spets och kvalitet där framme. Det är lite synd för vår del att vi inte tar de här tre poängen, men vi är fortfarande med i matchen och hoppas på ett bra resultat i AIK–Kalmar.

FFF är för tillfället uppe på kvalplats, på samma poäng (24) som Kalmar FF. Falkenberg har gjort fler mål, men Kalmar ställs på måndagen mot AIK och vid vinst eller kryss där är det Smålandslaget som kliver om FFF.

ANNONS

– Jag vet inte om ser matchen eller inte. Men vi är ändå med i matchen. Vi får hoppas att AIK gör sitt och sedan får vi försöka ta den bonuschansen vi har, även om Mjällby är en svår motståndare i sista matchen, säger Eklund.

Viktor Noring spelade i KFF förra säsongen och han kommer att följa sina tidigare lagkamrater i mötet med AIK.

– Det är klart att man kommer att ha koll. Men det är inte upp till oss nu. Vi får hoppas att Kalmar inte får med sig något bra resultat med sig. Oavsett hur det går lever allting för oss in i det sista.

Skickar du ett sms eller en hälsning till någon i Kalmar?

– Nej, inte just nu. Men det är klart att jag har många vänner där från förra året. Det är väl klart att jag inte vill att de vinner i morgon, säger målvakten med ett smil.

Falkenberg ställs i den avslutande omgången av allsvenskan mot Mjällby på hemmaplan.

Läs mer: Betygen på FFF-spelarna efter krysset

Läs mer: ”En liten vinnare och en stor förlorare”

Läs mer: Mahmut Özen om första starten på över ett år

ANNONS
ANNONS