Falkenbergs tränare Hasse Eklund möter division 1-motstånd. Till helgen väntar sedan teambuilding i Ätran.
Falkenbergs tränare Hasse Eklund möter division 1-motstånd. Till helgen väntar sedan teambuilding i Ätran. Bild: KRISTER ANDERSSON

Eklund räknar med att defensiven testas i derbyt

Ett utvilat Falkenbergs FF tar sig an Tvååkers IF i HN:s webbsända derby. - Det är superbra att vi får möta dem, säger tränaren Hasse Eklund.

ANNONS
|

FFF var matchledigt i helgen som gick. Nu väntar ett möte med division 1-laget Tvååkers IF. Matchen på Övrevi IP skulle från början ha startat halv sju på tisdag.

– Men Tvååker ville ändra till 18 och det är inga problem för oss, fortsätter Hasse.

I startelvan hittar vi bland andra Viktor Noring i mål, Kalle Björklund i backlinjen och trion Edi Sylisufaj, Adam Bergmark Wiberg och Anton Wede på topp.

– Jag hoppas vi kan bygga vidare på spelet vi haft hela tiden. Vi har varit bra i rätt långa perioder i matcherna, men får dippar under tio-femton minuter och det måste bort, säger Hasse och fortsätter:

ANNONS

– Jag ville se bättre fokus i försvarsspelet eftersom vi lagt krut på det sista tiden. Förhoppningen är att vi möter ett motiverat Tvååker - men att de inte skapar alltför många målchanser mot oss.

Eklund är förstås medveten om motståndarens förlustfria svit på försäsongen.

– Därför är det superbra att vi får möta dem, så att vi får bra träning på de bitarna.

Möter Gais i seriepremiären

Falkenbergs FF möter Gais i sin seriepremiär. Genrepet sker mot Mjällby, men det är matchfritt även kommande helg.

– Men vi ska ha miniläger i Ätrans stugby, säger Eklund och syftar på teambuilding.

Till derbyt saknas en del spelare.

– Samuel (Adrian) kommer vila och Kalle Söderström är inte tillbaka än. Lorik (Ademi), Rasmus (Fridolf), Tim (Erlandsson) och Kwame (Kizito) är också borta.

Hur långt kvar har Kizito?

– Det ser rätt så bra ut på träningen. Han behöver in i spelträning och i hans huvud är det nog inte så långt borta, men jag räknar inte med honom förrän efter sommaren.

Så startar Falkenbergs FF: Viktor Noring - Mahmut Özen, Kalle Björklund, Tobias Karlsson, Tobias Englund - Melker Nilsson, Christoffer Carlsson, Matthew Garbett - Edi Sylisufaj, Adam Bergmark Wiberg, Anton Wede. Avb: Nadeem Omar, Axel Norén, Mohammad Ahmadi, Oliver Hintsa, Linus Borgström, Linus Dahl, Elliot Hintsa.

Läs mer: Tio år i gulvit klädsel för Falkenbergs bästa Karlsson

Läs mer: Se matchen mot Tvååker här

ANNONS