Ska man tro journalisterna får Albin Mörfelt och Varbergs Bois spela i superettan 2022.
Ska man tro journalisterna får Albin Mörfelt och Varbergs Bois spela i superettan 2022. Bild: Krister Andersson/allsvenskan.se

Varbergs Bois tippas åka ur allsvenskan

Varbergs Bois var nederlagstippat 2020. Det har inte förändrats till 2021. Mediekåren tror att laget slutar näst sist i allsvenskan.
– Vi kommer inte åka ur, säger Varbergs Bois manager Joakim Persson till Discovery+.

ANNONS
|

2020 var Varbergs Bois nykomling i allsvenskan och förväntningarna på laget var inte särskilt stora. Den samlade mediekårens gissning då var att Joakim Perssons och hans mannar skulle sluta sist.

Så blev det inte. Istället slutade laget på elfte plats.

Trots att mediekåren var snett ute i fjol så är Bois bottentippat i år igen.

Den här säsongen spår ”experterna” att Varbergs Bois slutar näst sist, på 15:e plats. Laget som tippas bli jumbo är Östersunds FK och kvalplatsen väntas Kalmar FF knipa.

På upptaktsträffen målades tappet av Astrit Selmani upp som det stora frågetecknet. Men Joakim Persson känner ingen större oro över det.

ANNONS

– Med tanke på hur Astrit är som person och spelartyp så är han ganska unik. Det handlar någonstans om att vi ska utnyttja de spelarna vi har fått in. Jag ljuger inte om jag tycker att (Robin) Simovic är en mycket bättre fotbollsspelare än vad Astrit är. Sedan vet jag att han inte närheten av Astrits energi och löpmeter, säger Persson till Discovery+ och fortsätter:

– Vi har fått in ersättare och ett par spelare till. Vi känner oss ganska trygga i att gå in i allsvenskan. Förra året hade vi ingen erfarenhet, då hade vi 80 allsvenska matcher i Robin Tranberg och Samuel Monday. Resten hade aldrig varit där. Vi skulle ha åkt ut med buller och bång – det blev ej så. Och vi kommer inte åka ur det här året heller. Så enkelt är det, säger Persson på upptaktsträffen.

Bois-managern passade också på att lovorda flera av sina nyförvärv från de lägre divisionerna.

– Victor Karlsson från Onsala i division 2 är jag väldigt förtjust i. Simon Karlsson Adjei är en stor Astrit Selmani-typ där det inte alltid ser så vackert ut – men det funkar – och han är en fantastisk avslutare. Albin Mörfelt är en riktig snidare fast med god löpkapacitet, han är duktig en-mot-en och har en fantastisk vänsterfot. Allt under 12-15 poäng från honom så har det inte gått bra.

ANNONS

I toppen är det föga överraskande regerande mästarlaget Malmö FF som spås ta SM-guld. Bakom MFF tippas Häcken bli tvåa och Djurgården trea.

Varbergs Bois spelar sin seriepremiär den 11 april mot Mjällby borta på Strandvallen.

Läs mer: Varbergs Bois värvar tidigare Ajax-talang - och en anfallare

Så tippar mediekåren allsvenskan

1. Malmö FF

2. BK Häcken

3. Djurgårdens IF

4. Hammarby IF

5. IFK Norrköping

6. IF Elfsborg

7. AIK

8. IFK Göteborg

9. Örebro SK

10. Mjällby AIF

11. Degerfors IF

12. Halmstads BK

13. IK Sirius

14. Kalmar FF

15. Varbergs Bois

16. Östersunds FK

ANNONS