Varbergs Bois och Varbergs Gif avslutar sitt samarbete

Efter mindre än två år dör samarbetet mellan Varbergs två rivalklubbar. Nästa år spelar inga Boisspelare i den rödblå Gif-tröjan.
– Det blev inte som vi hade tänkt oss med våra spelare, säger Gert Bengtsson, vice ordförande i Varbergs Bois.

ANNONS
|

I juni 2019 skrevs ett samarbetsavtal mellan syskonklubbarna Varbergs Bois och Varbergs Gif. Avtalet innebar att spelare som är 22 år eller yngre kunde spela för båda klubbarna i seriespel.

Inför årets säsong förnyades avtalet, men nu har samarbetet dött ut.

– Vi bestämde oss i ett tidigt skede att vi inte vill fortsätta. Vi är inte nöjda med den utveckling som våra spelare fått av det här samarbetet, säger Gert Bengtsson och fortsätter:

– Mycket grundar sig såklart i hur våra tränare ser på det, men hela organisationen tycker samma sak i den här frågan.

Varbergs Gif vill inte heller fortsätta

Erland Linjer är ordförande i Varbergs Gif och han menar att Varbergs Gif inte heller vill fortsätta samarbetet.

ANNONS

– Vi har haft långa diskussioner i vår styrelse och kommit fram till att vi inte vill fortsätta samarbetet. Vi var inte eniga i styrelsen, vi hade en votering och resultatet blev att vi valde att avsluta, säger Erland Linjer.

Vad var anledningen till ert beslut?

– De diskussionerna hölls bakom slutna dörrar och stannar också där. Men vi var som sagt inte eniga.

Under säsongen som gått har Rasmus Cronvall, André Boman, Liam Munther, Hampus Danielsson, Albin Svensson och Edwin Condrup samtliga spelat flertalet gånger med Varbergs Gif.

Vad tycker du själv om samarbetet?

– Jag tycker att det var ett bra och fruktsamt samarbete. De spelare som vi fick in från Bois gjorde nog att vi höll oss kvar. Men nu har vi bedömt att vi ska klara oss utan de spelarna, säger Linjer.

Har fortfarande avtal med Tvååkers IF

För Varbergs Bois del innebär det avslutade samarbetet att man nu endast har ett avtal med Tvååkers IF. Gert Bengtsson berättar dock att det finns en önskan om att hitta en ny klubb att samarbeta med ett snäpp ner utan att gå in på några klubbar.

– Det finns tränare som brinner för fotbollen och som inte bara tänker på resultatet. Det är inget fel i att vilja vinna men det måste gagna oss också, säger Bengtsson och fortsätter:

ANNONS

– Vi gjorde inte detta för att hjälpa Varbergs Gif utan för att hjälpa fotbollen i kommunen i stort och för vår egen skull. Vi fick för dålig respons när det gäller att utveckla våra egna talanger och då ser vi ingen anledning att fortsätta.

Läs mer: Förre lagkaptenen lämnar Varbergs Bois

Läs mer: Så här lät det när samarbetet offentliggjordes

Läs mer: Varbergs Bois värvar skyttekung från division ett

ANNONS