Jesper Modig lämnar Varbergs Bois efter två och en halv säsong.
Jesper Modig lämnar Varbergs Bois efter två och en halv säsong. Bild: KRISTER ANDERSSON

Förre lagkaptenen Jesper Modig lämnar Varbergs Bois

Under succésäsongen 2019 var han lagkapten. Men efter årets säsong blir det ingen fortsättning för Jesper Modig i Varbergs Bois.
– Det var ett tufft beslut att ta, säger tränare och sportchef Joakim Persson.

ANNONS
|

Jesper Modig kom till Varbergs Bois under sommaren 2018, då i ett prekärt läge i bottenstriden av Superettan.

Drygt två år senare ser han och laget ut att säkra ett nytt kontrakt i Allsvenskan, men någon fortsättning på den resan blir det inte för Modig som under onsdagen fick beskedet.

– Han har betytt väldigt mycket för oss. Han gjorde målet mot Oskarshamn i kvalet som i princip höll oss kvar och han var lagkapten 2019 när vi går upp till Allsvenskan, säger Joakim Persson.

Lämnade över bindeln till Selmani

Inför den allsvenska debutsäsongen blev Modig av med bindeln till Astrit Selmani och under året har det endast blivit sex matcher från start och sju inhopp för den tidigare så givne mittbacken.

ANNONS

– Han har fått en mer vikarierande roll i år och det passar kanske inte honom så bra med den karaktär och vinnarskalle som han har. Vi har 3-4 mittbackar idag som vi värderar högre och för båda parter är det nog bättre om han kommer till en klubb som ger honom en större roll, säger Persson.

Men trots att Jesper Modig försvinner är det inte säkert att det kommer in någon ny mittback i laget.

– Vi fick in Gideon (Mensah) under säsongen som kan spela både mittback och ytterback. Ska det in en försvarare till så ska det vara något alldeles extra, säger Joakim Persson.

Läs mer: Modig: ”Ska bli skönt med en ny tränare”

Läs mer: Jesper Modig om tiden som bänkad

Läs mer: Samarbetet nerlagt mellan Bois och Gif

ANNONS