Keanin Ayer har inte gjort någon minut i Allsvenskan i år och nu dröjer det ännu längre.
Keanin Ayer har inte gjort någon minut i Allsvenskan i år och nu dröjer det ännu längre. Bild: KRISTER ANDERSSON

Keanin Ayer knäskadad - missar flera månader

Sydafrikanske Keanin Ayer har haft en stökig inledning på 2021. Nu kommer dessutom nästa smäll. Mittfältaren kommer vara borta i upp till ett halvår med en knäskada.

ANNONS
|

Det var på träning i måndags som olyckan var framme. På en spelövning skadade Keanin Ayer knäet och det rejält.

– Det är en kraftig meniskskada. Han har haft problem med ett ledband i knäet, sen om det har påverkat den här skadan det vågar inte jag svara på, säger manager Joakim Persson och fortsätter:

– Han har en läkartid i morgon fredag och då tar de beslut om man ska göra titthålsoperation eller om menisken ska sys. På yngre spelare syr man oftast och då tar det 3-6 månader innan man är tillbaka.

Keanin Ayer har haft en hackig försäsong med knäproblem och två röda kort i träningsmatcher. Utvisningen som han drog på sig mot Häcken renderade dessutom i en avstängning i Allsvenskans andra omgång.

ANNONS

– Det var synd, det har känts som att han var lite på gång. Han har haft lite privata problem under vintern och sen problem med knäet. Men nu såg det ut som att han var på väg ut ur tunneln, men det här är ju ett ordentligt bakslag så klart, säger Persson.

Gideon Mensah har fortsatta knäproblem

Även Gideon Mensah har fortsatta knäproblem. Försvararen gjorde ett ingrepp i vintras, men det verkar inte ha gett någon större effekt.

– Han har samma känsla som före operationen, tränar vi hårt så blir det stumt. Vi kommer kanske göra en MR för att se så att allt är som det ska.

Däremot är Albert Ejupi, som missade segern mot Östersund efter en känning i baksida lår, tillbaka i full träning.

– Han är ”back in business” och redo inför matchen mot Malmö, säger Persson.

Korsbandsskadade Daniel Krezic är också tillbaka på planen och gjorde ett fullt pass med laget under onsdagen. En comeback är i sikte.

– Sen ska han ta sig över den mentala barriären som finns efter en sådan skada under den närmsta månaden, men efter EM ska det vara grönt, avslutar Persson.

Läs mer: Persson om fortsättningen: ”Att vi fick resultat med oss betyder oerhört mycket”

ANNONS
ANNONS