Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

”Oavsett hur det går kommer vi vara inom räckhåll vid uppehållet”

Tufft spelschema före EM-uppehållet.
Men segern mot Östersund ger Varbergs Bois lite andrum.
– Oavsett hur det går till sommarpausen så kommer vi vara inom räckhåll, säger managern Joakim Persson.

Varbergs Bois skapade mängder med chanser borta mot Östersunds FK, men fick trots det slita för att få in 2–1 på stopptid genom Oliver Stanisic. Segern var årets första för Bois, som nu står på fyra poäng efter fyra matcher.

Manager Joakim Persson var nöjd med stora delar av spelet, främst spelet från matchminut 20 och framåt.

– Jag tycker att (Jean Carlos) de Brito och Adama (Fofana) till vänster efter 20, 25 minuter är lysande. De Brito är ”man of the match” som ligger stoppar sin kant fullständigt och han slår ett par fantastiska inspel. (Robin) Simovic gör sin bästa prestation, det är bara målet som inte var där. (Ryan) Moon kanske inte orkar mycket mer än 55, 60 men så länge han orkar så gör han många bra grejer. Sen även (Albin) Mörfeldt och Victor Karlsson som ger oss en dimension till när de kommer in. Så det är mycket som är positivt för helheten, säger han.

”Ger energi framåt”

Segermålet och de tre poängen kan nu ge kraft framåt mot EM-uppehållet efter omgång 8.

– Någonstans ger det här en energi och en morot till kommande matcher att vi är med. Vi vet att det är tuffa lag att möta och att vi inte förväntas att ta några poäng. Men med det här i bagaget så vet vi att allting kan hända, säger Oliver Stanisic.

Spelschemat en snackis

Spelschemat har varit en snackis. På de åtta första matcherna ska Bois, förutom säsongens längsta bortaresa upp till Jämtland, spela mot de sju bäst placerade lagen i fjolårets Allsvenska tabell.

Läs mer: Varbergs Bois besvikelse efter förlusten mot Djurgården

Med bakgrund mot det kändes segern mot ÖFK extra viktig.

– Det är klar att oavsett hur det går till sommarpausen så kommer vi vara inom räckhåll. Vi kan inte bara gnälla på spelschemat utan vi måste kunna vinna mot de större lagen på hemmaplan. Nu har vi förlorat två med hyfsat bra prestationer men vi ska nog kunna hitta en prestation där vi kommer igång på hemmaplan också. Då är det klart att den här matchen ger råg i ryggen. Det blir inte samma måsten på det sättet, utan man kan spela lite mer avslappnat och gå för grejerna, säger manager Persson.

Är det energin eller råg i ryggen som blir viktigast framåt?

– Det är klart att om självförtroendet är på topp i stället för att det svajar och inte riktigt tror på grejerna, det är det som kan vara skillnaden mot att kunna rå på ett av de större lagen på en bra dag kontra att man inte riktigt når fram. Att vi fick resultat med oss betyder oerhört mycket tror jag.

Läs mer: Inhopparen nickade Bois till årets första seger på övertid

Läs mer: Moon spräckte sin målnolla: ”Glad att kunna hjälpa laget”

Läs mer: Flera starka betyg efter första Boissegern – här är betygen

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här