Varbergs tränare Joakim Persson efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Mjällby den 16 juli 2020 i Varberg. Bild: Krister Andersson

Joakim Persson om Varbergs Bois vinst mot Mjällby AIF i Allsvenskan

Finspelet uteblev och matchen ”osade 0-0” enligt Varbergs Bois tränare Joakim Persson. Bois tog ändå en urstark trepoängare - mycket tack vare Perssons kvadrupelbyte (!) i mitten av andra halvlek.

|

Varbers Bois inledde piggast i det och var ytterst nära att ta ledningen redan efter fyra minuter av matchen mot Mjällby i Allsvenskan.

Lagkaptenen Astrit Selmani, som var tillbaka i startelvan efter sin knäskada, nådde sånär fram på Gustaf Norlins inspel. Anfallaren gled för att försöka få en tå på bollen men misslyckades.

Joakim Perssons byte förändrade matchbilden

– Jag tycker vi skapade ett par hundraprocentiga målchanser som vi kan borde gjort mål på. Det var likadant mot Örebro, säger Bois-tränaren Joakim Persson.

Bois var stundtals tillbakatryckta av blekingarna men August Strömberg behövde aldrig sträcka ut ordentligt.

Den andra halvleken inledde i samma anda som den första slutade. Mjällby, med tre nya spelare på planen i och med ett trippelbyte från tränare Marcus Lantz i halvtid, ägde spelet och skapade dessutom en farlighet direkt.

Om inte August Strömberg stått för en jätteräddning hade David Löfquist vackert skruvat in en frispark i den 50:e minuten.

Joakim Persson var inte nöjd med sitt lag. Persson ville inte vara sämre än sin tränarkollega tillika nära vän Lantz och stod därför för ett kvadrupelbyte (!) efter timmen spelad. Albert Ejupi, Adama Fofana, Alexander Johansson och Erion Sadiku kom in för att förändra matchbilden.

– Efter deras byten blev vi lite chockade. Vi var inte med alls och det kändes som att vi behövde en boost. Det föll ut ganska väl. Jag tycker att vi fick ordning på det, säger Persson.

Matchen präglades av mycket kamp och finspelet uteblev. Hemmalaget tilldelades tre gula kort och är nu det lag med flest varningar i årets Allsvenska – 19 på sju matcher.

– Matchen går väl att jämföra med League 1 i England, säger Persson skämtsamt.

Det såg länge ut att bli mållöst i nykomlingsmötet. Men i den 90:e minuten tilldelades Varbergs Bois en straffspark efter att Norlin fått Moses Ogbus armbåge i ansiktet.

Straffen tog Selmani hand om och rullade in 1–0 till Bois.

På tilläggstiden signalerade Mjällby för straff i andra riktningen. Blekingarna tyckte bollen tog på en Bois-hand men domaren valde att inte blåsa.

– Vad jag har förstått på spelarna kanske domaren borde blåst, så vi hade tur där, säger Joakim Persson.

Grönsvart höll undan och tog en urstark seger. De tre poängen innebär att nykomlingen är fyra i Allsvenskan med 13 poäng.

– Vi har 30 som mål och nu är det bara 17 poäng upp dit. Jag tycker att vi har gjort det väldigt bra och jag är framför allt nöjd med att vi har varit där och hotat i varje match, det är det viktigaste, avslutar Persson.