Tre sköna poäng i en riktigt blek match

Poängen rullar in. Det går bra nu. Trots en mindre smickrad insats. Synd bara att så få inte får uppleva Bois resa live.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Det slog inte direkt gnistor om Bois i första halvlek. Visst blixtrade "Jockes" gäng till omgående med en boll från Gustaf Norlin som smet tätt förbi Astrit Selmani och den bortre stolpen. Men annars var det medelmåttigt passningsspel och man tog inte de där extra löpmeterna för varandra.

Det var i stället Mamudu Moro som sysselsatte Bois backlinje.

Allsvenskans två överraskningslag rosade inte precis marknaden i nykomlingsmötet. Marcus Lantz gjorde ett trippelbyte i halvtid. Kompisen Joakim Persson kontrade med ett fyrmannabyte en bit in på andra halvlek. Det säger en del om kvalitén...

Selmani gjorde inget misstag

Men det är också då som segrarna brukar vara skönast. Då när man kanske inte riktigt förtjänar det. Gustaf Norlin fixade straff i 90:e. En heltänd Astrit Selmani gjorde inget misstag från elva meter. Tre nya poäng in på kontot och totalt 13 nu. Wow!

ANNONS

Ett första delmål för Bois har varit att nå 30 poäng och där är man snart halvvägs trots att bara en tredjedel är spelad. Fortsätter det i den här takten tror jag konkurrenterna i botten börjar bli skitnödiga. På allvar.

Det här var första gången jag såg en allsvensk fotbollsmatch i Varberg. Men det blir ju speciellt med inramningen. Eller bristen på den. För Bois är det förstås en vansinnig otur att corona-pandemin kom just i år. Snudda vid tanken, vill det sig illa gör laget en finfin debutsäsong - utan att en kotte (förutom matchvärdar, funktionärer och ett fåtal trädkramare i Påskbergsskogen) sett laget spela live.

Matchvinnaren Astrit Selmani är en skön profil. Det vet vi sen tidigare. I onsdags efter Bois träning trodde jag han skämtade när han sa att han skulle vara matchvärd senare på kvällen när hans gamla klubb Torn mötte Tvååkers IF på Övrevi. Men visst dök han upp i gul väst och ett leende. Tydligen får man ta till alla möjliga medel för att se fotboll IRL!

Tegnell & co kommer tydligen fatta nytt beslut i augusti om det ska släppas in publik på idrottsarenor eller om 50 personers-regeln kommer fortsätta gälla.

Personligen tycker jag att Folkhälsomyndigheten ska vara fortsatt stenhårda. Det finns ingen anledning att tumma på reglerna i det här läget. Inte när det talas om "andravåg" och att smittan kan ta fart igen redan i höst. Samtidigt, att ställa upp 500 personer med tre meters mellanrum på Varberg Energi Arena eller Falcon Alkoholfri Arena, utomhus, äventyrar inte folkhälsan. Det största problemet där är väl hur urvalet i så fall skulle gå till, om det är säsongskortsinnehavare som prioriteras eller om det är först till kvarn i entrén...

ANNONS

Jämför då fotbollens begränsning med till exempel en lördag i juli på Gekås. Där armbågar sig folk fortfarande fram bland fryspåsar och bakplåtspapper. 3500 under tak. Det är något väldigt, väldigt galet med det.

ANNONS