Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergs Astrit Selmani jublar efter 2-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och AIK den 19 juli 2020 i Varberg. Bild: CARL SANDIN
Varbergs Astrit Selmani jublar efter 2-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och AIK den 19 juli 2020 i Varberg. Bild: CARL SANDIN

Astrit Selmani missnöjd efter Varbergs Bois kryss mot AIK

Precis som mot Mjällby fick Varbergs Bois straff i slutminuterna. Astrit Selmani gjorde inga misstag denna gång heller. Målet innebar en poäng mot AIK – men Bois skulle haft med sig mer, menar Selmani.

Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid var Varbergs Bois Astrit Selmani före AIK:s Robin Tihi på en boll i straffområdet. Tihi träffade Selmanis ben och domare Fredrik Klitte blåste straff.

Astrit Selmani iskall

Precis som mot Mjällby var Selmani iskall från elva meter.

– Jag vill ju helst göra mål i matchspel men det känns bra att jag kan göra det på straff, säger Selmani som, trots slutdrama, inte kände av nerverna.

– Om det är någon gång man inte ska ha nerver så är det nu, det finns ingen publik ju. Det blir nog svårare när det är 20 tusen på läktarna, säger Selmani med ett leende.

Just den där publiken saknar nog AIK mer än Bois.

– De vill ha publiken som skriker igång dem när de är trötta. För mig är det bra, jag älskar att se dem trötta.

Det var Bois som fixade poängen på slutet, men det grönsvarta lägret kände att det borde ha varit tvärtom.

– AIK skapade egentligen ingenting, medan vi ägde stora delar av matchen, så det är tvådelad känsla. Det hade varit mer rimligt om vi hade haft en ledning där AIK får med sig straff och räddar poäng i slutet, säger Joakim Persson som får medhåll av sin lagkapten.

– Gör man inte mål på sina chanser så straffas man. Jag tyckte att vi inte vågade hålla i bollen på offensiv planhalva. Vi kändes lite rädda. Men det är positivt att vi sprang i 90 minuter och verkligen gjorde jobbet, säger Selmani.

Offensivt svagt AIK

Det var, som Persson säger, ett tamt AIK framåt. Deras ledningsmål var en rejäl bjudning från Stojan Lukic. Målvakten som varit säkerheten själv hittills missbedömde en långboll och Henok Goitom kunde lägga in 0–1 i öppet mål.

Hampus Zackrisson kvitterade men storlöftet Paulos Abraham återtog, med bortalagets enda skott på mål i andra halvleken, ledningen i 75:e minuten.

Dessförinnan hade Bois, genom Tashreeq Matthews, haft två vassa kontringar.

– Det var två jättelägen att sätta oss i förarsätet. Tashreeq valde att skjuta båda gångerna. Det ena var ett pytteskott från årskurs fyra och det andra borde han kanske satt upp Astrit i friläge, säger Persson.

Astrit såg lagom glad ut när han inte fick bollen...

– Den enda ursäkten för att inte passa där är att göra mål. Så jag förstår Astrits frustration – och är man skyttekung så ska man bli förbannad. Men Tashreeq är fortfarande ung och kommer lära sig att fatta rätt beslut.

LÄS MER: Hampus Zackrissons första mål i karriären

LÄS MER: Betygen på Bois-spelarna

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här