Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jakob Jenefeldt blev under tisdagen klar för Frillesås BK. Bild: Frillesås BK
Jakob Jenefeldt blev under tisdagen klar för Frillesås BK. Bild: Frillesås BK

Jakob Jenefeldt klar för Frillesås BK - och Gustav Friman stannar

Gustav Friman och Jakob Jenefeldt ska ta Frillesås BK framåt - målet är en slutspelsplats.
– Det känns som laget vi har i år är det mest intressanta som Frillesås haft sedan man kom upp i Elitserien, säger Jakob Jenefeldt

Det blev en kort sejour i IFK Vänersborg. Jakob Jenefeldt presenterades som nygammalt förvärv för Frillesås BK över en digital presskonferens under tisdagen.

– Det sportsliga vägde in mer förra året när jag bytte klubb. Vänersborg var ändå ett lag som var högre rankat med andra förutsättningar. Jag trivdes väldigt bra där, men det är något speciellt med Sjöaremossen och gemenskapen där, säger Jakob Jenefeldt som spelat mest halv i Vänersborg men kan tänka sig växla tillbaka till mittfält i FBK.

Han tycker laget har vässat till sig ordentligt på bara en säsong.

– Det är samma människor, men Pochkunov fick en halv säsong då, och en hel säsong nu. Sedan Gustav Friman har tagit jättestora kliv och har varit en drivande spelare i år, säger Jakob och fortsätter:

– Det är många som skaffat sig rutin och tagit kliv, även en stöt som (Fredrik) Brandin, så det kanske finns hopp för en annan också...

Just Gustav Friman dök upp som "bonus" på pressträffen. Han har förlängt och skrivit på 1+1. Trots att talangen varit ett jagat villebråd.

– Det har varit ett antal klubbar innan, men i slutändan var det Frillesås och Sandviken som jag pendlade mellan i tankarna.

Vad fällde avgörandet?

– Tryggheten att man vet vad man har här och vad man får kämpa för. Sedan slipper jag en flytt, och acklimatisera mig i en ny miljö och nytt lag. Här känner man förhoppningsvis igen sig. Det var det som vägde över. Och att jag hade väldigt kul förra året, säger Gustav Friman.

Efter sin fina säsong har förväntningarna skruvats upp ytterligare.

– Förra året när "Jacke" lämnade skrev tidningarna att man skulle vara ersättaren. Det blev en stor press för mig då, men nu känner jag ingen ytterligare press. Jag ska bara fortsätta som jag gjort, utvecklas och lära mig. Jag har faktiskt efterlyst en lekkamrat på planen så det blir inga problem med Jakob, i så fall angenäma problem, säger Friman.

Jakob Jenefeldt hoppas på en nytändning. Samtidigt går han ju i tränaren Jesper Larssons fotspår.

– Det är en intressant lösning med han och "Matte" (Johansson) i ledarstaben. Klart man tar egna beslut, men Frillesås kommer alltid vara ett alternativ för mig oavsett om Jesper är där eller inte.

Sportchefen Christer Lind är nöjd med värvningen av Jenefeldt.

– Det känns kanon att han kommer tillbaka. Ett jättefint nyförvärv, vilket gör att vi verkligen hoppas kunna infria slutspelsplatsen i år. Han är känd sedan tidigare hos oss. Han vet hur vår klubb funkar och klimatet i omklädningsrummet.

Att Gustav Friman blev kvar lovordar Lind också.

– Killen har utvecklats enormt under året. Det finns stor potential i Gustav. Han kan bli hur bra som helst.

I nuläget har Frillesås BK 17 spelare, varav tre är målvakter och en är ungdomsspelare som tränar med a-laget.

– En eller två spelare till ska in. Vi söker efter någon som kan komplettera Pochkunov och Brandin på topp, sen möjligtvis en spelare till - en allround-spelare.

201216 Frillesås Gustav Friman under bandymatchen i herrarnas elitserie mellan Frillesås och Villa Lidköping den 16 december 2020 i Frillesås.Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / MB0073 Bild: MATHIAS BERGELD
201216 Frillesås Gustav Friman under bandymatchen i herrarnas elitserie mellan Frillesås och Villa Lidköping den 16 december 2020 i Frillesås.Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / MB0073 Bild: MATHIAS BERGELD

Läs mer: Frillesås guldklimp förväntas bestämma sig nästa vecka

Läs mer om bandy här

Fler lokala sportnyheter hittar du här