Frillesås mittfältstalang Gustav Friman har väckt flera toppklubbars intresse. Här ses han i en duell med AIK-stjärnan Johan Esplund.
Frillesås mittfältstalang Gustav Friman har väckt flera toppklubbars intresse. Här ses han i en duell med AIK-stjärnan Johan Esplund. Bild: KENTA JÖNSSON

FBK:s guldklimp förväntas bestämma sig nästa vecka

Under senaste säsongen slog Frillesås Gustav Friman igenom med dunder och brak i Elitserien. Nu är mittfältaren eftertraktad av flera toppklubbar och än är det oklart var han spelar nästa säsong.
– Känner att jag måste ta ett beslut nästa vecka, säger han.

ANNONS
|

Frillesås guldklimp landade till slut på nio mål och två assist under senaste säsongen då laget slutade näst sist.

Men det är kanske i första hand Gustav Frimans underhållande spel och läckra klubbteknik som nu har gjort att Bandysverige har fått upp ögonen för honom.

Står i valet och kvalet

I och med att hans kontrakt med Frillesås gick ut efter årets säsong återstår det att se var han ska spela till vintern.

– Nu är jag i fasen att jag har fått tagit emot erbjudanden av andra klubbar, klubbar som konkurrerar högre upp i serien, och det är det sista som ska lyssnas in för att kunna ta ett beslut.

ANNONS

Gustav fortsätter:

– Jag tror att jag kommer ta ett beslut i nästa vecka. Jag ska träffa sista laget till helgen, sen känner jag att jag måste ta ett beslut.

Lutar det åt en flytt i nuläget?

– Det skulle jag inte riktigt säga, det är lite 50-50. Det gäller att väga det positiva och det negativa.

Lyfter hallfrågan som en pusselbit

Det som kanske främst talar för att det blir en annan klubb är tillgången av hall och vikten av att alltid kunna träna under bra omständigheter.

– Det är något som behövs för att kunna bli den bästa bandyspelaren och den bästa versionen av mig själv, säger Gustav Friman.

Han lyfter även en annan faktor som delvis saknas i Frillesås i nuläget.

– Jag vill känna att det kommer fram fler yngre för att kunna sporra varandra och känna en återväxt. Det hade gett mycket energi.

”Inte så kul att skriva i en tidning”

När det kommer till hans personliga mål för nästa säsong vill han fortsätta på den inslagna vägen.

– Jag vill utvecklas, det är kanske inte så kul att skriva i en tidning. Men jag har tagit stora kliv och det är kul när man får kvitto på det. Samtidigt vill man alltid skruva till saker och bli bättre, men inga drastiska grejer.

ANNONS

Nyligen stod det klart att Frillesås får en ny huvudtränare i form av Jesper Larsson som tidigare har spelat i klubben. Det tror Gustav Friman kan vara positivt.

– Det kan nog bli bra. Han verkar vara en seriös kille och det behövs komma in nytt blod som kan förfina den fina avslutningen vi gjorde.

ANNONS