Fredrik Brandin (till höger) gjorde ett av Frillesås mål i matchen hemma mot Sirius.
Fredrik Brandin (till höger) gjorde ett av Frillesås mål i matchen hemma mot Sirius. Bild: KENTA JÖNSSON

Frillesås föll i hemmapremiären mot Sirius

3-14 senast borta mot AIK. Siffrorna var desto bättre i Elitseriens första match på Sjöaremossen, men en vinst var långt bortom räckhåll när gästande Sirius vann med 7-3.

ANNONS
|

De 15 bästa spelade minuterna på de två matcherna som Frillesås nu har spelat i Elitserien. Men det räckte inte för att ta poäng mot Sirius i säsongens första hemmamatch på Sjöaremossen.

– Vi går ut i andra halvlek och gör vår bästa kvart på de här två matcherna. Vi skapar mycket. Sedan tar energin slut. Vi har väldigt mycket bolltapp på mittplan som gör att de får kontra och det drar isär oss, säger Fredrik Brandin.

Frillesås gick ut på isen fullt medvetna om Sirius raka spel och omställningar. Trots det lyckades motståndarna göra hål på Christian Axelsson två gånger alldeles i början av matchen. Sirius Ted Bergström gjorde matchens första mål, följt av Määttä-brorsan Teemu som smällde in 2-0 efter tolv minuter och Frillesås hamnade direkt i uppförsbacke. Men de låg hack i häl. Fredrik Brandin reducerade till 1-2 halvvägs in i den första halvleken, assisterad av lagkapten Fredrik Johansson.

ANNONS

– Vi åker på två baklängesmål i början och får uppförsbacke. Sedan tycker jag ändå vi kommer in i matchen och krigar tillbaka lite. Det är ett litet slumpmål, de missade markeringen och jag var fri, säger Brandin.

Med god marginal innan paus kvitterade Jesper Henriksson till 2-2, men Sirius raka anfall satte återigen gästerna i ledning bara sekunder efter. Määttä var inblandad i det mesta och det hann bli ett 2-4-underläge för Frillesås innan isspolning.

– Det kändes som att vi var lite på gång då. Att komma ikapp till 2-2, det kändes som att vi hittade tillbaka lite. Men sedan fick de två enkla mål och det var 4-2 till dem, säger Jesper Henriksson.

Frillesås orkade inte hela matchen

I inledningen av den andra halvleken var det ett revanschsuget Frillesås som höll i taktpinnen. De skapade ett par vassa målchanser som inte gav någon utdelning utan som i stället räddades av Anton Andersson. Men därefter tog energin slut.

– Det är bristen på istid som gör det. Det är det som är lite segt. Att känna att vi inte kan jobba upp oss ordentligt utan att vi alltid ligger så mycket efter. Vi kan göra bättre, säger Henriksson.

Det dröjde 25 minuter in i den andra halvleken innan Sirius ökade på sin ledning till 5-2, efter att en hörna nådde fram till Bergström. På nästa hörna hittade Samuel Heeger in bakom Frillesåsruset och trots att det var kvarten kvar att spela kunde matchen anses punkterad vid 2-6. I slutminuterna av ordinarie matchtid gjorde Sirius 7-2. Kort därefter kunde Frillesås putsa till siffrorna igen och Sergey Pochkunov fick lämna isen som målskytt.

ANNONS

– Vi släpper till för billiga mål och det sätter sig lite på vårt spel tyvärr. Vi har haft två träningar här på en vecka, och Sirius har tränat på stor is i tre månader. Det är klart att vi ligger lite efter. Men om vi har en bra dag så kan vi kriga ner dem också, säger Brandin.

Läs mer: Frillesås BK får äntligen spela hemmapremiär

ANNONS