Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/33

Frillesås BK överlägset besegrat av AIK bandy

Det blev ett riktigt målkalas bakom ryggen på Frillesås-målvakten Christian Axelsson. Ett chanslöst möte med AIK resulterade i 14 insläppta mål.

Frillesås premiär i Elitserien blev en mardrömsstart i dubbel bemärkelse. Efter ett tidigt mål av AIK hamnade Frillesås direkt i underläge och säsongens första match slutade till slut 14-3 till hemmalaget.

– Det är inte roligt. De gör 14 mål på oss och det är såklart inte som vi vill ha det. De sköljer över oss gång på gång. De bara kör över oss, säger Marcus Blickander, lagledare Frillesås BK.

Frillesås gick in i matchen med inställningen att försvara sig bra under första kvarten. I det första riktiga anfallet stod Robin Mohlén för den viktiga kvitteringen bara minuter efter AIK:s 1-0-mål. Men avsaknaden av spel på stor is gjorde sig påmind och Frillesås var rejält pressade. Christian Axelsson räddade en straff, men längre än så kunde de inte hålla emot.

– I inledningen gjorde vi det vi har pratat om. Christian är fantastisk i mål. Han gjorde fyra-fem räddningar till där på otroligt bra lägen för AIK. Men AIK har så många spelare som är bra. De kan ha ett konstant tryck på oss. Det blir aldrig någon vila för oss och till slut hittar de en öppning.

Frillesås klappade ihop

Därefter höll det inte längre. Frillesås klappade ihop. AIK avslutade den första halvleken med fyra mål på fyra minuter och det hann bli totalt 9-1 innan paus.

– Det stod 5-1 efter 40 minuter och då var det en okej halvlek. Sedan gjorde de fyra mål och det blev en riktigt dålig halvlek i stället. Det gjorde det väldigt jobbigt för oss mentalt. Känslan efter den första blev betydligt sämre.

I andra halvleken kunde Frillesås bromsa AIK:s målkalas en aning. Det gick att hitta luckor även bakom AIK-målvakten Andreas Bergwall. Adrian Emretsson och Sergey Pochkunov stod för varsitt mål som putsade till andra halvlekens siffror något. Men i slutändan blev det en storförlust med hem från Gubbängens bandyhall.

– Det vi kan ta med oss är först och främst starten. Där vill vi ha en lika bra start mot Villa. Det är bara att ladda om batterierna igen, det finns inte mycket mer att göra. Vi får titta på matchen igen och se vad vi kan lära oss, säger Marcus Blickander.

Krönika: Ett lag som Frillesås gynnar bandyns högsta serie på så många sätt

Läs mer: Frillesås BK:s match mot Villa Lidköping BK måste flyttas

Läs mer: Inför matchen mellan Frillesås BK och AIK bandy

Läs mer om bandy här

Fler lokala sportnyheter hittar du här