Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Trafiklärare från Varberg dömer Sveriges värsta bilförare

Pernilla Theorin som driver Körskolan i Varberg fick under hösten ligga lågt om varför hon bodde fem veckor i Stockholm. Nu kan hon berätta att hon varit med och spelat in en ny säsong av Sveriges värsta bilförare som domare.
– Jag hade sett programmet förr och var väl lite halvt förskräckt, säger Pernilla Theorin.

Pernilla Theorin har sedan 2017 drivit Körskolan i Varberg tillsammans med kollegan Anette Åhfeldt men i höstas kom ett oväntat inspel i yrkeslivet. Hon blev kontaktad på telefon och tillfrågad om att vara domare i Sveriges värsta bilförare i TV4.

– Jag trodde det var någon som drev med mig först, säger hon.

Men efter att ha blivit uppringd igen och tänkt över saken tackade hon ja. Det visade sig att det var hennes bror som tipsat om henne efter att producenten till programmet efterlyst en trafiklärare på Facebook.

– Jag måste tacka honom på något sätt för jag har haft några otroligt roliga veckor, säger Pernilla Theorin.

Programmet går ut på att tio dåliga bilförare, som på något sätt lyckats ta körkort, har blivit nominerade av vänner att vara med. För varje program skickas den som presterat bäst hem. Sist kvar blir alltså den som koras till Sveriges värsta bilförare.

– Jag hade sett programmet förr och var väl lite halvt förskräckt, nästan lite smått förbannad ibland, säger Pernilla som jobbat som trafiklärare i flera år.

Inspelningarna pågick i Stockholm i fem veckor. Till sin hjälp hade hon programledare Gry Forsell och kommentator Edvin Törnblom. Pernilla som inte jobbat med TV innan berättar att hon var ganska nervös till en början.

– Jag var ändå bestämd att jag skulle vara mig själv. Efter två dagar tänkte jag inte på kamerorna längre. Det var nog mycket tack vare Gry också som är ett superproffs och får ut det bästa ur en.

Såhär innan programmet haft premiär kan hon inte avslöja mycket.

Hur hade du reagerat om du mötte någon av deltagarna ute i trafiken?

– Jag skulle nog rekommendera dem att ta några körlektioner eller att de tar cykeln istället. Nej, kanske inte ens cykeln. De får åka taxi.

Några av deltagarnas brister finns dock hos väldigt många trafikanter menar Pernilla.

– Folk överlag är väldigt dåliga på att manövrera bilen. De kan inte parkera ordentligt och har inte koll på hur de ska vrida rätt på ratten när de backar.

Om tillfället ges så medverkar hon gärna i en ny säsong.

– Vi har haft så många goa skratt men så finns det såklart ett allvar i det hela, säger hon.

Programmet har premiär till våren på TV4 och i TV4 play.

Läs mer: Falkenbergsduo deltog i programmet för tio år sedan

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här