Tingsrätten i Varberg, Varbergs tingsrätt
Tingsrätten i Varberg, Varbergs tingsrätt Bild: Annika Karlbom

Misstänkte yxmördaren i Varberg omhäktad

Varberg: Den man som tidigare var misstänkt för mordförsök omhäktades under måndagen. Den här gången för mord.

ANNONS
|

Mannen som greps efter yxattacken, vid kolonistugeområdet på Håsten, sent på midsommarafton har tidigare varit misstänkt för mordförsök. Sedan förra gången mannen var uppe i rätten har offret för attacken avlidit av sina skador och polisen utreder nu fallet som mord. Något Hallands Nyheter tidigare skrivit om.

Åklagaren Olof Åberg hade även den här gången yrkat på en förlängd häktningstid på fyra veckor i stället för de två veckor som är normalt.

– Vi väntar fortfarande på svar från Nationellt forensiskt centrum (NFC) och det är flera utredningsåtgärder som ska vidtas innan vi är framme vid ett åtal, säger han.

ANNONS

Själva förhandlingen skedde på åklagarens begäran bakom stängda dörrar. När man öppnade upp igen meddelade tingsrätten att man gått på åklagarens linje och att den misstänkte mannen ska vara kvar i häktet och att åtal ska vara väckt den 31 augusti. Något Olof Åberg inte tror kommer att ske.

– Jag tror att vi kommer att behöva begära ytterligare förlängning innan vi är framme vid ett åtal, säger han.

Mannens advokat Anders Roy säger att han inte är förvånad över tingsrättens beslut om att hålla kvar hans klient i häkte men säger att han är starkt kritisk mot att åklagaren begär fyra veckor åt gången.

– Sverige får väldigt mycket kritik för våra långa häktningstider och jag är rädd att det ska bli standard att åklagaren yrkar på fyra veckor åt gången, säger han.

ANNONS