Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det var i ett kolonistugeområde i Varberg under midsommarafton som den nu avlidne mannen blev slagen i huvudet med en yxa. Bild: Rebcka Kvint
Det var i ett kolonistugeområde i Varberg under midsommarafton som den nu avlidne mannen blev slagen i huvudet med en yxa. Bild: Rebcka Kvint

Yxattacken i Varberg på midsommarafton utreds nu som mord

Den man som blev slagen i huvudet med en yxa på midsommarafton i Varberg har avlidit av sina skador. Polisen bekräftar att man nu utreder det hela som mord.

Sent på midsommaraftons kväll uppstod ett bråk vid en kolonistuga i Varberg. Vilket Hallands Nyheter tidigare har skrivit om. Det hela har beskrivits som ett svartsjukedrama. Mannen som nu sitter häktad i fallet uppges tidigare haft ett förhållande med den nu avlidne mannens flickvän.

Initialt beskrevs inte skadeläget som så allvarligt men det blev sämre under natten. Tidigt på midsommardagens morgon flyttades den skadade mannen till Sahlgrenska sjukhuset, där han har legat sedan dess. Nu bekräftar Cecilia Bergsten vid avdelningen för grova brott hos polisen i Halland att mannen avlidit av sina skador.

– Jag kan inte gå in exakta omständigheter men jag kan bekräfta att mannen har avlidit och vi nu utreder brottet som mord, säger hon.

Redan dagen efter dådet greps en man för brottet och han har sedan dess suttit häktas för mordförsök. En rubricering som nu kommer att ändras.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här