Minigolfen i Societetsparken till salu

Nu är bangolfen i Societetsparken till salu – efter 53 år i samma familjs ägo. "Hittar vi rätt köpare kan det vara tid att lämna över nu”, säger Robert Rådemar.

ANNONS
|

Bangolfen har funnits i Societetsparken sedan 1932. Den kom till genom badhusstyrelsens initiativ. 1967 tog Stig och Berit Rådemar över arrendet av anläggningen. I dag är det sonen Robert och hans hustru Agneta som arrenderar bangolfen och den tillhörande kiosken. Det har de gjort sedan 2005.

Men nu är det dags att sälja, förutsatt att de hittar en köpare som känns rätt.

– Det är mycket känslor i detta, efter all tid vi lagt ner. Vi vill hitta någon som kan ta över på ett bra sätt, säger Robert Rådemar.

– Ja, så att varbergarna känner igen sig, säger Agneta Rådemar. Om inte får vi köra på som vanligt ett tag till.

ANNONS

Genom att gå ut med försäljningen nu och inte vänta ännu en tid hoppas de ha god tid på sig att hitta rätt köpare.

Ovanlig försäljning för mäklaren

Det är Angelina Birgerson på Fastighetsbyrån som fått uppdraget att sköta affären.

– Det är företaget som säljs, förklarar hon. Det är alltså verksamheten som man köper. Arrendet har man med kommunen. För att affären ska kunna godkännas behöver man bli godkänd av kommunen som arrendator. Kommunen har varit väldigt nöjd med familjen Rådemar så de vill ha någon som gör jobbet lika bra.

Hur många bangolfanläggningar har ni sålt på Fastighetsbyrån tidigare?

– Nä precis, säger Angelina Birgerson och skrattar. Det här är en unik försäljning så det är en del att sätta sig in i.

Vem kan tänkas köpa verksamheten?

– Kanske kunde anläggningen bli en förlängning av någon annan verksamhet som redan finns i området? Eller också kanske det finns någon som vill driva det som en egen anläggning? Det känns jättespännande att få sälja minigolfen. Det ska bli spännande att se vem som köper den, säger hon.

Priset då? Nä, det kommer inte stå i annonsen utan blir en förhandlingsfråga mellan Rådemars och köparen.

Andra jobb vid sidan av

Robert och Agneta Rådemar har i alla år drivit anläggningen vid sidan av sina vanliga jobb på sjukhuset i Varberg. De har åtta anställda till hjälp, men de har också lagt många timmar själva på anläggningen. Nu har de gått i pension och ser fram emot att kunna vara lediga under soliga sommardagar och -kvällar.

ANNONS

När HN pratar med Robert och Agneta Rådemar är de hemmavid men senare under dagen ska de ner till bangolfen och kratta löv.

– Folk går ju förbi där hela året. Det ska vara fint även om det inte är öppet, säger Robert Rådemar.

Fakta: Banorna

De ursprungliga banorna från 1932 och 1947 såg annorlunda ut. De hade beläggning av tegelstensmjöl. 1932 års bana låg där familjebanan (den med alla fantasifulla hinder) ligger i dag. 1947 års bana är den svåra banan. Den är godkänd för bangolftävlingar. Innan den kom på plats användes marken till en tennisbana.

Banorna byggdes om på 1970-talet. Då fick de nålfiltsbeläggning. Dagens banor är konstruerade av Stig Rådemar med de ursprungliga banorna som förlagor.

ANNONS