När det var badväder förra helgen uppskattade badvakten Johan Svensson att det var mellan 100 och 150 besökare på plats och då var det inga problem att hålla avstånd.
När det var badväder förra helgen uppskattade badvakten Johan Svensson att det var mellan 100 och 150 besökare på plats och då var det inga problem att hålla avstånd. Bild: Staffan Gustafsson

Kommunen förberedda för trängsel på Fästningsbadet

Högsommarvärme är på väg in över Varberg och med den risk för trängsel på stränderna. På Fästningsbadet är risken för trängsel stor, men kommunen säger att de är beredda att agera.

ANNONS
LocationVarberg||

I början av juli inkom det flera rapporter till kommunen om stor trängsel vid flera av kommunens badplatser. Som Hallands Nyheter då rapporterade om tog kommunen fram en krisplan där de listade ett antal åtgärder de kunde ta till om problemen blev värre.

Bland annat pekades Fästningsbadet ut som en badplats där det råder stor risk för trängsel. Även möjligheten att stänga badplatsen helt fanns med i planen.

LÄS MER:Fler fall av corona i Halland – smittskyddet varnar för trånga stränder

Sedan dess har vädret gjort att trycket inte har varit allt för högt på badplatserna. Nu spår dock väderprognoserna att det ska bli några dagar med strålande sol och högsommarvärme.

ANNONS

Smittskydd Halland gick igår ut med en uppmaning om att människor behöver bli bättre på att följa de rekommendationer som finns. Förra helgen var trängseln för stor på flera badplatser. Kommunen säger att de har vidtagit åtgärder för att vara förbereda för en anstormning av badare.

– Vi har förberett oss för att kunna sätta ut staket och skyltar vid Fästningsbadet för att kunna begränsa antalet människor på plats, säger Henrik Petzäll, förvaltningschef på Hamn- och gatuförvaltningen.

Ingen trängsel hittills

Några förebyggande åtgärder har inte ansett nödvändiga hittills.

– Vi följer väderprognoserna noggrant och har en nära dialog med våra badvakter om hur många människor som är vid badet och hur tätt det är mellan de badande och solande, säger Henrik Petzäll.

– Hittills har vi bedömt att det inte har varit för tätt mellan folk, men som sagt vi kan behöva agera om läget förändras, säger Henrik Petzäll, som tillsammans med kommundirektören Carl Bartler kan fatta beslut om att stänga badet helt.

Hur snabbt kan ni agera om trängsel uppstår?

– Väldigt snabbt med tanke på våra förberedelser, säger Henrik Petzäll.

LÄS MER:Fästningsbadet riskerar att stängas på grund av trängsel

LÄS MER:Så länge stannar sommarvärmen

LÄS MER:Här fylls stränderna i högsommarvärmen

ANNONS