Fler fall av corona i Halland – smittskyddet varnar för trånga stränder

Antalet fall av corona ökar nu i Halland sedan en vecka tillbaka. Smittskyddet är inte klara över orsaken, men varnar för att stränderna bitvis har varit trånga.

ANNONS
|

Region Hallands smittskyddsläkare Mats Erntell berättar att man nu tycks se en trend av ökad smittspridning bland yngre personer i Halland.

– Vi ser en tendens med ett ökat antal fall sedan ungefär en vecka tillbaka. Det är ännu för tidigt att säga vad detta beror på, och det går inte att utesluta att det beror på ökad provtagning. Men troligtvis är det en viss ökning av smittspridningen, säger han.

En stor andel av de nya fallen finns bland unga personer, två tredjedelar av de som testats positivt i augusti har varit under 40 år. Mats Erntell har begärt ut ytterligare information från laboratorierna för att kunna bilda sig en uppfattning om vad smittspridningen beror på.

ANNONS

Smittskydd Halland går under torsdagen ut med en uppmaning om att undvika trängsel på stränderna nu när det blir fint väder igen.

I meddelandet från Smittskydd Halland via appen A Day in Halland står att det var för trångt på badstränderna under den gångna helgen och att följsamheten till Folkhälsomyndighetens rekommendationer var dålig.

– Det framfördes vid länsstyrelsens samordningsmöte igår att det varit trångt på vissa stränder under det fina vädret. Och visst, nu blir det fint väder igen och då vill man kunna komma ut och njuta av det, men vi vill ändå lyfta ett varningens finger, säger Erntell.

ANNONS