Galleria Trädgården i Varberg tappade 34 procent av sina besökare i maj.
Galleria Trädgården i Varberg tappade 34 procent av sina besökare i maj. Bild: Arkiv

Galleria Trädgården fortsätter att tappa besökare

Besökssiffrorna för Galleria Trädgården fortsätter att vara låga även i maj. En tredjedel av de normala majbesökarna uteblev. Men nu tror ledningen att det ska vända.

ANNONS
LocationVarberg||

Som HN tidigare har rapporterat så har besökssiffrorna för Galleria Trädgården varit katastrofala sedan coronaviruset slog till. Under april var siffrorna nästintill halverade.

Även om maj bjöd på en viss förbättring så är siffrorna fortsatt låga. Jämfört med samma månad förra året så ligget minskningen på 34 procent. Vilket trots allt är en klar förbättring jämfört med april då gallerian tappade 43 procent av sina besökare.

– Det är fortfarande alldeles för dåligt så de siffrorna ser vi inget positivt med, säger Göran Borg, vd för Coop som driver Galleria Trädgården.

LÄS MER:Galleria Trädgården tappade nästan hälften av sina besökare i april

Borg tror dock på bättre siffror redan i juni. Detta på grund av att det nya apoteket öppnade nyligen och restaurangen Zupperian har öppnat igen efter att ha hållit stängt en tid.

ANNONS

– Vi ser redan en positiv trend, säger han

En annan aspekt som är än mer positiv för gallerian är de slopade reserestriktionerna. Från och med 13 juni så kan alla symtomfria svenskar resa fritt i landet. Det kommer att ge ännu mer resultat.

– Det beslutet kommer innebära att det kommer fler turister till Varberg. Det ser vi redan på Coop. Många turister är redan här och handlar. Så vi är hoppfulla totalt sett.

Inga fler hyresreduceringar

Sommaren innebär oftast en väldigt bra period för butikerna.

– När det är så mycket mer folk i Varberg så är det klart att det är bra för butikerna, säger Göran Borg.

Under perioden april, maj och juni så har flera av butikerna i gallerian fått hyresreduceringar. Om inga nya besked kommer från regeringen så kommer denna hjälp inte att erbjudas framöver.

– Vi har inte riktigt tagit ställning till det. Men kommer det inga fler statliga stöd så kommer vi inte att ha möjlighet till det, säger Göran Borg.

Läs mer: Kompa Halland stöttar utsatta företag tack vare EU-pengar

Läs mer: De öppnar butik med mobiltillbehör i Falkenberg trots coronaviruset

ANNONS