Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

De öppnar butik med mobiltillbehör i Falkenberg trots coronaviruset

Många butiker har det tufft under coronapandemin men makarna Barzan Mohmod och Slivan Ahmed går mot strömmen och på onsdagen öppnar deras nya butik i Falkenberg.

Det är Falkenbergsfrisören Barzan Mohmod och hans fru Slivan Ahmed som står bakom butiken, som de döpt till "Mobil & Dataservice". Lokalen ligger på Nygatan i centrala Falkenberg, vägg i vägg med den frisersalong som Barzan Mohmod drivit sedan 2013. De kommer att driva butiken tillsammans och hjälpas åt, men det är Slivan Ahmed som kommer att synas bakom disken.

– Jag ville öppna ett eget företag till mig själv. Det finns många som sysslar med till exempel skönhet i Falkenberg, men just en sådan här butik tror jag att staden behöver, säger hon.

Butiken, som ska inrikta sig på att laga mobiltelefoner och sälja mobiltillbehör, slår upp dörrarna på onsdagen. Samtidigt kämpar många andra butiker hårt i coronapandemins grepp.

– Vi hade planerat öppna i februari, men sedan kom coronaviruset och vi stannade upp lite. Vi vet ju inte hur länge corona kommer att vara en faktor, men man måste ju fortsätta med livet, säger Slivan Ahmed.

Barzan Mohmod hoppas och tror att butiken ska gå bra trots viruset.

– Det är inte samma sak som en klädaffär. Dit kanske inte folk vill gå just nu, men mobiler går alltid sönder och då behöver man laga dem, säger han och hans fru fortsätter:

– Det är ett bra läge i centrum och det är mycket folk på gatan. Det känns jättebra och det kommer att bli kul, säger Slivan Ahmed.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.