De firar jul i husbilen: ”Man får göra det bästa av situationen”

När det inte går att fira jul med släkten gäller det att hitta andra lösningar. Pensionärerna Birgitta och Lennart Jönsson och göteborgaren Ing-Marie Olinderhav firar jul i sina husbilar på Apelvikens camping.

ANNONS
LocationVarberg||

Birgitta och Lennart Jönsson har bott i sin husbil året runt i tre år. Vanliga år reser de runt i Europa under sommaren och stannar där de känner för. Under vintern brukar de stå på någon camping eller ställplats i Sverige.

I år blev det Apelvikens camping i Varberg.

– Det är en himla frihet. Vi har varit här sedan november och planerar att stanna till mars. Vi tycker att det känns som ett bra ställe att fira jul och nyår på. Det känns tryggt att stå någonstans där det är lite folk runt omkring, säger Birgitta Jönsson.

Julafton kommer de dels fira i husbilen, och dels med barn och barnbarn.

ANNONS

– Vi kommer göra ett litet besök under dagen, och vara noga med avstånd. Annars är vi här under jul och nyår.

Fick byta ut Göteborgs skärgård mot campingen i Varberg

Ing-Marie Olinderhav från Hönö skulle egentligen ha firat jul med släkt och familj i Göteborgs skärgård. I stället blev det i husbilen med hennes man och son.

– Man kan göra det väldigt mysigt ändå. Vi har med oss pynt och kommer ha massa julmat och klappar. Man får rätta in sig i ledet och göra det bästa av situationen, säger hon.

Förra året firade familjen nyårsafton på campingen.

– Vi tycker om Varberg och har varit här flera gånger på sommaren, men det här är första gången vi campar över julen. Det är en stor fördel att ha husbil, man har sitt eget lilla boende och kan ta med sig mat och så. Det blir nästan som en vanlig jul.

LÄS MER:Både lugnt och hektiskt på campingarna i jul

ANNONS