Tre unga män döms till fängelse för knivdåd på bröllop

Tre unga män döms till fängelse för knivöverfallet i samband med en bröllopsfest i Knäred i somras. Men inte för mordförsök, som åklagaren ville, utan olika grad av misshandel.

ANNONS
LocationKnäred||

Den unga trion från Falkenberg åtalades för att ha jagat ifatt och angripit en annan bröllopsgäst med kniv. Mannen fick livshotande skador och lämnades i en blodig pöl utanför en av ortens förskolor.

Den huvudmisstänkte 19-åringen anses skyldig till grov misshandel. Han har sedan tidigare varit iblandad i ett familjebråk där offret utsatts för hot och skadegörelse.

Straffrabatt för låg ålder

Påföljden för bröllopsdådet i Knäred blir fängelse i ett år och åtta månader. Tingsrätten ger honom straffrabatt med hänsyn till hans låga ålder.

LÄS MER:Efterlyst från Falkenberg greps utomlands

LÄS MER:Bröllopsgäst överfölls med kniv – lämnades blodig

Vittnen hade redan spolat bort det mesta av blodet innan polisen dokumenterade brottsplatsen. Mannen fick hjälp efter att ha fallit ihop utanför entrén till Dalkulla förskola.
Vittnen hade redan spolat bort det mesta av blodet innan polisen dokumenterade brottsplatsen. Mannen fick hjälp efter att ha fallit ihop utanför entrén till Dalkulla förskola. Bild: Polisens förundersökning

Hans två medhjälpare, 19 och 21 år, döms för misshandel av normalgraden. Deras straff blir skyddstillsyn i förening med en månads fängelse.

ANNONS

Alla tre har nekat till brott.

Skadestånd till offret

Domen meddelades skriftligen av Halmstads tingsrätt på torsdagen. Rättegången började redan före jul och avslutades i fredags efter totalt fem förhandlingsdagar.

19-åringen ska stanna kvar i häktet i väntan på att domen börjar gälla, medan de andra två har släppts på fri fot.

Han döms att betala skadestånd till offret på strax över 23 000 kronor för kränkning, leda och värk, varav 7 000 solidariskt med de två andra gärningsmännen. Skadestånd för sjukvårdskostnader kommer att handläggas i ett särskilt tvistemål i tingsrätten.

LÄS MER:Nu börjar rättegången om bröllopsdådet

ANNONS