Halmstads tingsrätt
Halmstads tingsrätt Bild: Lina Salomonsson

Bröllopsgäst överfölls med kniv – lämnades blodig

Bröllopsgästens liv svävade i fara efter att han överfallits och fått flera knivhugg i benen. Tre unga män från Falkenberg åtalas misstänkta för mordförsök efter det blodiga dådet under ett bröllop i Knäred.

ANNONS
LocationKnäred||

Händelsen ägde rum lördagen 15 augusti i samband med en bröllopsfest på Knäreds bygdegård i Laholms kommun.

Offret var en av gästerna, en 35-årig man från Skara som tidigare bott i Falkenberg. Enligt åtalet har de åtalade männen, två 19-åringar och en 21-åring från Falkenberg, sökt upp honom och följt efter honom med bil.

Försökte döda honom

När de lyckades stoppa honom gick de till angrepp och försökte döda honom, uppger kammaråklagare Jannike Bjurenheim i åtalet som lämnades in till Halmstads tingsrätt på fredagen.

”Detta har bestått i att – med livsfarligt våld – utdela slag mot målsäganden och knivhugg mot hans ben och bröst. Slagen samt huggen i benen har träffat”, skriver åklagaren.

ANNONS

35-åringen fick fick två hugg i benen och ett i handen. Han förlorade en stor mängd blod, orsakades smärta, stick- och skärskador på finger, höger och vänster ben samt efterföljande blödningschock vilket är ett livshotande tillstånd.

Bara tillfälliga omständigheter gjorde att brottet inte fullbordades, anser åklagaren.

Männen nekar till brott

De tre unga männen förnekar brott. De sitter häktade i väntan på rättegång.

En av 19-åringarna togs in till polisförhör en vecka efter händelsen och anhölls då. 21-åringen greps några dagar senare. Den andra 19-åringen, som tidigare har dömts för skadegörelse riktad mot offret, höll sig länge undan polisen och flydde utomlands. Han greps till slut i Tyskland och överlämnades till svensk polis i november.

Till rättegången vill åklagaren kalla elva vittnen, varav två ska ha sett mordförsöket. Flera av de andra var med på bröllopet och har uppgifter som kan peka ut gärningsmännen eller kan berätta om upprinnelsen till händelsen och vad som hände efteråt.

Övervakningsbilder från en sportbutik

Även två poliser kallas, för att bevisa att mobiltelefoner som tagits i beslag tillhör och har använts av två av männen.

Övrig bevisning består bland annat av material från brottsplatsundersökningen, fotografier, rättsintyg, skärmavbilder från olika telefoner och övervakningsbilder från en sportbutik som visar att två av de misstänka männen var tillsammans några timmar före brottet.

ANNONS

Rättegången beräknas pågå under fem dagar.

LÄS MER: Efterlyst från Falkenberg greps i Tyskland

LÄS MER: Efterlyst från Falkenberg pekas ut som farlig

LÄS MER: Misstänkt man i knivbråk även häktad för mordförsök

ANNONS