19-åringen efterlystes i tv-programmet Efterlyst med Hasse Aro. Han är internationellt efterlyst för ett mordförsök i Knäred.
19-åringen efterlystes i tv-programmet Efterlyst med Hasse Aro. Han är internationellt efterlyst för ett mordförsök i Knäred. Bild: TT

Efterlyst 19-åring från Falkenberg pekas ut som farlig

En 19-åring från Falkenberg är internationellt efterlyst av polisen. Han misstänks vara inblandad i ett knivöverfall på en 35-årig man vid en bröllopsfest i Knäred. Högst troligt handlar det om ett släktbråk.

ANNONS
|

I slutet av sommaren knivskars en 35-årig man illa vid en bröllopsfest i Knäred i Laholms kommun.

Två män i 20-årsåldern sitter häktade och misstänks för försök till mord. Men 19-åringen, som misstänks för samma brott, är fortsatt på fri fot och häktad i sin utevaro.

Fallet togs upp i Efterlyst

Han är nu internationellt efterlyst via Europol och Interpol. Fallet togs upp i programmet Efterlyst där polisen nu söker tips på var 19-åringen från Falkenberg kan befinna sig.

– Jag har inte fått in några jätterevolutionerade tips ännu. Men förr eller senare brukar sådan här personer dyka upp, säger Sven Lindbergh, kriminalinspektör i Halmstad.

ANNONS

Var tror du han befinner sig?

– Det har jag inga kommentarer till.

I tv-programmet uppges 19-åringen vara farlig. Han är sedan tidigare dömd för stöld av kläder och skadegörelse.

– Det är händelsen i sig som gör att han betraktas som farlig. Det är samma sak med hans medgärningsmän, säger Sven Lindbergh.

Men är han farlig för allmänheten?

– Nej, det är mer för information till de poliser som eventuellt dyker på honom. Det handlar alltså mer om arbetsrelaterad information.

Sven Lindbergh säger sig ha kommit långt i utredningen men väntar svar på teknisk bevisning från NFC och så behöver ju 19-åringen infinna sig för förhör.

Vad händer med utredningen om 19-åringen inte dyker upp?

– Det får åklagaren så småningom ta ställning till. Men det händer att man delar på det och i så fall åtalar de här två som sitter häktade. Det är ju inte rimligt att de ska sitta hur länge som helst, säger Sven Lindbergh.

Handlar högst troligt om ett släktbråk

Tidningen kan nu avslöja att det inte är första gången 19-åringen hamnat i bråk med den knivskadade 35-åringen.

I en dom från 2017 framkommer det att de två familjerna, där mammorna är systrar, råkat i luven på varandra när de båda bodde i Falkenberg.

ANNONS

Då ska 19-åringens mamma vid något tillfälle blivit utkastad från 35-åringens hus. Vad det berodde på framgår inte i tingsrättens dom. Tilltaget fick 19-åringens pappa att reagera starkt. Tillsammans åkte pappan och sonen hem till 35-åringen och hans hustru.

Där ska pappan dragit fram en kniv och verbalt hotat 35-åringen samtidigt som 19-åringen kastat stenar mot 35-åringens bil. När de lämnat uppfarten till bostaden körde de dessutom in i 35-åringens bil.

19-åringen dömdes till skadegörelse och pappan för olaga hot.

”Inte vem som helst”

Sedan dess har 35-åringen och hans familj flyttat till Skara. Men i samband med bröllopet i Knäred ska ett nytt bråk blossat upp som alltså resulterade i att 35-åringen blev knivskuren.

Sven Lindbergh vill inte bekräfta att det rör sig om ett släktbråk som urartat.

– Jag har ingen kommentar till det. Du får dra den slutsatsen om du vill. Jag kan väl säga att det inte var vem som helst som blev påhoppad, säger han.

ANNONS