Stor trängsel på flera stränder

Region Hallands app har gått varm under fredagen och har flertalet gånger varnat för trängsel på stränder i hela Halland.

ANNONS
LocationHalland||

Det fina vädret har gjort att för många människor har valt att ta sig till de populära stränderna. Strax efter klockan ett på fredagseftermiddagen skickade Region Halland ut en pushnotis där det varnade för stor trängsel på Skrea Strand i Falkenberg. Appen föreslog i stället att folk bör bege sig till Olofsbo, Rinsegård eller Långasand där det inte var lika mycket folk.

Bara några minuter senare kom också en pushnotis om att det även var mycket folk på stränderna i Varberg. Folk uppmanades att undvika Getterön, Apelviken, Kåsa och Ankaret och hänvisade till att det finns flera andra badplatser i kommunen som kan hittas i appen.

ANNONS

Även i Laholm ska det vara för mycket folk på stränderna i Mellbystrand och Skummeslövsstrand.

Strax före klockan två kom ytterligare en pushnotis. Denna gång varnades för stor trängsel på Tylösand i Halmstad.

Redan under torsdagen varnade smittskyddsläkaren om trängsel på just stränder, och påminde om vikten av att hålla avstånd. Detta efter att det förekom trängsel på stränderna redan förra helgen. Trots detta har det förekommit trängsel på många av de mest populära stränderna i Halland. Fram till klockan 15 på fredagen hade totalt sju pushnotiser skickats ut utifrån kommunernas rapporter, enligt ett pressmeddelande från Region Halland.

Här kan du se hur det ser ut just nu: Webbkamera Skrea Strand

Här kan du ser hur det ser ut på Kåsa:

ANNONS