Här fylls stränderna i högsommarvärmen

Lördagen blev en riktig högtidsdag för alla badsugna hallänningar. Både i Varberg och Falkenberg var det mycket folk på stränderna – men få oroades av trängsel.

ANNONS
LocationVarberg, Falkenberg||

Efter en lång, kall och blåsig coronasommar var det många som unnade sig en dag på stranden under lördagen. Pandemin skrämde uppenbarligen inte de badsugna – som tog sig i stora skaror till stränderna i Varberg och Falkenberg.

Men trots att stränderna var mycket välbesökta tyckte de flesta att det fanns tillräckligt med utrymme ändå, och det var få av de besökare som HN träffade som oroade sig för coronaträngsel.

– Jag oroar mig inte för fem öre. Jag har inget emot att det är mycket folk, sade Helena Dallas muntert där hon satt och njöt i solen vid Skrea strand.

ANNONS

Edin och Linda satt en bit bort på bryggan och åt glass.

– Jag tycker att folk sköter sig bra och håller avstånd, konstaterade Edin.

Anders Nordgren var just i färd med att kiva i från bryggan när HN haffade honom för ett par frågor.

– Jag tror aldrig jag har sett så mycket folk här, sade han, utan att vara alltför bekymrad.

Thomas och Margaretha Annervi var inte heller alltför rädda, men tyckte inte att folk höll tillräckligt avstånd på Skrea strand.

– Det är definitivt inga coronaavstånd. Men jag tror det blir så, folk blir ihjältjatade om coronan och restriktionerna och då får de taggarna utåt istället, sade Thomas.

Även i Varberg var det på eftermiddagen mycket folk på bland annat Barnens badstrand, Fästningsbadet och vid Ankaret.

Badvakten Johan Svensson uppskattade antalet besökare på Fästningsbadet till mellan 100–150, och menade att det gick bra att hålla avstånd mellan olika sällskap. Fästningsbadet har normalt en maxgräns på 300 besökare.

– I dag är det mellan100-150, och det är så många det blir ungefär. Det har inte varit fler någon gång i sommar. Och vi har inte behövt säga till någon om avstånd i dag, sade han.

Vid Ankaret var det mycket folk på stranden, men Lotta Winblad hade hittat en avskild plats och tyckte att det gick bra att hålla sig undan trängsel.

ANNONS

– Lite orolig för trängsel är jag, det är därför jag valde den här platsen. Det är väldigt mycket folk nere på stranden, konstaterade hon.

Och hon slog även fast ett annat faktum – att det var en underbar dag i solen.

ANNONS