Här ställer SJ ställer in alla tåg i sommar – personalbrist

SJ ställer in alla avgångar mellan Köpenhamn och Göteborg i sommar. De hänvisar till banarbete i Göteborg och personalbrist.
– Kombinationen av att det finns andra alternativ att resa med och att vi har förarbrist gör att vi valde att göra så här, säger Jonas Olsson, presskommunikatör på SJ.

ANNONS
|

Mellan den 19 juni till den 21 augusti ställer SJ in alla sina tåg på sträckan Köpenhamn–Göteborg.

I ett utskick till resenärerna anger SJ banarbete som orsak till de inställda resorna och hänvisar i stället resenärerna till Öresundstågen. Banarbetet är relaterat till bygget av Västlänken och stoppar all tågtrafik mellan Göteborg och Mölndal under sommaren.

– När det står banarbete så är det det som är grundorsaken, säger Jonas Olsson, presskommunikatör på SJ och fortsätter:

– Sen har vi en egen utmaning kopplad till lokförarbristen, så det är inte bara banarbete som är orsaken. Den problematiken har vi haft under mer än ett år och det har ju startats ett antal lokförarskolor för att komma till rätta med det, men det tar längre tid innan vi är ikapp.

ANNONS

Vad händer för de som har köpt ett årskort hos er för sträckan?

– Vi håller på att kika på hur vi ska hantera det.

Enligt Hallandstrafiken går Öresundstågen som vanligt mellan Köpenhamn och Mölndal hela sommaren. För resan mellan Mölndal och Göteborg finns två alternativ.

– Det finns ersättningsbussar som kör från Mölndal in till Nils Ericssonterminalen, eller så kan man åka spårvagn och våra biljetter gäller även på spårvagnarna. Så man tar sig fram, säger Peter Gyllander, informationschef på Hallandstrafiken och tillägger:

– Det är stora arbeten som ska göras i sommar i Göteborg med Västlänken och det betyder att under den perioden så är det helt tågstopp mellan Mölndal och Göteborg. Då har SJ på något konstiga grunder, tycker vi, fattat beslutet att ställa in all tågtrafik och hänvisar till Öresundståg.

Det är ingen vågad gissning att SJ:s inställda avgångar kommer innebära än mer trängsel på Hallandstrafikens avgångar.

– Vi sätter in alla resurser vi kan och sätter in så långa tåg vi kan göra på så många avgångar som vi kan köra för att klara den kapacitetsökning som vi tror krävs för att klara resenärernas resor i sommar, säger Gyllander.

LÄS MER:Västlänken stoppar tåg mot Göteborg i sommar

LÄS MER:Öresundståg mellan Göteborg och Helsingborg ställs in i påsk

LÄS MER:Statistik över förseningar för Öresundståg i Halland 2022

ANNONS