Vesterhavsporten under fortsatt bevakning

Vesterhavsportens fasad mot Halmstadvägen har stått emot gårdagens regn. Men hårdare vindar i kombination med regn krävs för att säkert kunna säga att problemet är löst.

ANNONS
LocationFalkenberg||

– Vi har fogat de mest utsatta lägena, än så länge verkar det hålla tätt. Men vi kommer utvärdera under hela semesterperioden fram till vecka 32, säger Martin Cronholm, platschef från Peterson och Hansson.

Det man väntar på är att fasaden utsätts för regn i kombination med starka vindar från olika riktningar för att säkert kunna säga att problemet är löst.

Någon som också väntar på ett riktigt oväder är Björn Johansson, som tidigare berättade om läckagen i sin lägenhet i HN.

– Vinden måste ligga på i kraftigt regn, det är då det sipprat in överallt, säger Björn Johansson och fortsätter:

ANNONS

– Jag ser att man har fogat utanför vardagsrummet där vi har en vattenskada, och så hörde jag när de jobbade ovanför vårt sovrumsfönster.

Än så länge har det bara läckt in någon droppe i burspråket så Björn Johansson hoppas att problemet är löst.

De plåtar och isolering som togs bort i lägenheten för att felsöka läckaget är inte återmonterade. Enligt en skrivelse som gått ut till alla boende kommer Peterson och Hansson åtgärda de skador som uppstått när problemet är helt löst.

Vad felsökningarna och reparationerna kommer kosta, eller vem som ska betala, vet Martin Cronholm inte just nu.

– Det får vi reda ut efter semestern.

Läs mer: Ny upptäckt om Vesterhavsportens läckage

Läs mer: Vesterhavsporten tål inte regn

ANNONS