Så tacklar träningsanläggningarna de nya restriktionerna

De nya restriktioner som började gälla på måndagen uppmanar bland annat till att avstå från gym och idrottsverksamhet. Det har fått träningsanläggningar i Falkenberg att ställa om ytterligare för att minska smittspridning.

ANNONS
LocationFalkenberg||

Under torsdagen meddelade statsminister Stefan Löfven att även Halland innefattas av de nya coronarestriktionerna.

Råden började gälla på måndagen och innebär bland annat uppmaningar att undvika gym, idrottsanläggningar och fysisk kontakt med andra än de man bor med.

Håller öppet med ytterligare åtgärder

Samtliga gym- och idrottsanläggningar som HN har pratat med kommer att fortsätta hålla öppet, men har på olika sätt ställt om för att minska trängsel och smittorisk.

Falkenbergs Padelcentrum har valt att ställa in allt ligaspel fram till den 24 november, som är det datum som restriktionerna i nuläget gäller till.

– Det är 112 lag med i seriespelet, det blir alltså 224 personer som nu inte behöver komma ner till hallen. Vi spritar också alla uthyrningsracket och har ställt ut alkogel överallt i hallen, säger Rikard Holmén, delägare i Falkenbergs Padelcenter.

ANNONS

Stänger omklädningsrum

Gymmet Friskis & Svettis kommer att skära ner på antalet personer som kan medverka i deras träningspass och stänga sina omklädningsrum.

– Vi rekommenderar att man byter om hemma och kommer försöka ha så mycket träning som möjligt utomhus och digitalt. Men vi tror inte på att hålla stängt, säger Niklas Liljeroth, ordförande för Friskis & Svettis Falkenberg.

Trots att allmänheten uppmanas att inte besöka gym kommer Friskis & Svettis inte låta medlemmar frysa sina periodkort.

– Eftersom de här restriktionerna endast gäller fram till 24 november har vi i nuläget tagit beslutet att inte ge den möjligheten. Vi tror att våra medlemmar kommer ha överseende med det eftersom vi ger alternativa möjligheter.

Motionshuset i Falkenberg uppger att de kommer vidta ytterligare åtgärder, men vill inte kommentera på vilket sätt det kommer ske eller huruvida medlemmar kommer få möjlighet att frysa sina periodkort. Även PDL Center Falkenberg kommer hålla öppet med ytterligare åtgärder.

Råden att avstå från idrottsträningar och matcher gäller inte barn och unga födda 2005 eller senare.

LÄS MER:Här är de nya skärpta råden för Halland

LÄS MER:Falkenbergs kommun informerar om sin nya coronastrategi

ANNONS