Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gästkrönikor
2022-12-01

Olivia Lindroth Steinwall: Kvotering blir bara konstgjord jämställdhet

Gästkrönikan Europas kvinnor behöver inte pekpinnar från Bryssel. Vi behöver börja från botten av problemet, och fokusera på de skadliga strukturer som gör att bolagsstyrelser generellt, liksom resten av samhället, inte är jämställda. Kvotering leder endast till en artificiell jämställdhet.
Gästkrönikor
2021-05-06

Olivia Lindroth Steinwall: Förbud riskerar göra rasister mer intressanta

Gästkrönikan De organisationer som förbuden hoppas komma åt livnär sig på människors misstro och förakt mot samhället. Deras verklighetsbild bygger på ett enormt “vi mot dem”. Jag är rädd för vad som händer när alla som gnäller om att “men det får man väl inte säga i det här jävla landet” plötsligt har rätt i det.
Gästkrönikor
2021-04-08

Olivia Lindroth Steinwall: Debatten om Ismail visar brister med public service

Gästkrönikan Debatten belyser ett problem som är större än Soran Ismail; mediebolag med SVT:s magnitud kommer aldrig kunna vara neutrala. Även i strävan efter objektivitet, är det subjektiva bedömningar som avgör vad som är värdefullt att skildra. Man tar ställning genom att välja vad man visar - och vad man väljer att utelämna.
Gästkrönikor
2021-01-07

Olivia Lindroth Steinwall: Bra vanor att behålla även efter pandemin

Gästkrönikan Det tar lång tid innan jag förstår att min återkomst till kontorskläderna inte ligger precis runt hörnet. Det dröjer faktiskt till november innan det känns värt att plocka hem en ordentlig skärm från kontoret och jag slutar sitta och jobba på soffan med min lilla laptop i knät.