Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ledare
2021-04-27

Malin Lernfelt: Det lönar sig för båda föräldrarna att dela lika

Ledare Ett ojämlikt uttag av föräldradagar drabbar män och barn. För precis som när det kommer till karriären påverkas den relation människor skapar till sina barn av hur mycket tid och engagemang man lägger ned. Det är under de första tre åren i livet som barns mest kritiska anknytning sker
Ledare
2020-06-29

Malin Lernfelt: Ställ krav på simkunskaper redan i lågstadiet

Ledare Med sommarvärmen ökar antalet drunkningsolyckor. Men lösningen på problemet med bristande simkunskaper, avsaknad av sjövett och föräldrar som inte tar sitt ansvar kan inte vara att övervaka varenda vik. Det behövs tydligare kunskapskrav i skolans läroplan betydligt tidigare än nu.
Krönikor
2020-05-27

Malin Lernfelt: Skärmarna kan aldrig ersätta mänsklig kontakt

Krönikan Det finns risker med den sköna nya värld som uppstått. Som att man glömmer de – ibland svårmätta – fördelar som finns med att mötas ansikte mot ansikte. Särskilt viktiga är de mellanmänskliga interaktionerna i offentligfinansierade verksamheter som vård, skola och omsorg.
Krönikor
2020-03-22

Malin Lernfelt: Metoo behöver en uppföljare efter dom mot Weinstein

Krönika Samtidigt som medierna på allvar började fyllas med coronarapportering kom en annan viktig nyhet, något som många längtat efter i över två år, men som nu hamnade lite under radarn. Filmproducenten Harvey Weinstein dömdes i början av mars av domstolen i New York till 23 års fängelse för våldtäkt och sexuella övergrepp. (Aftonbladet 11/3)