Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Krönikor
2021-08-30

Malin Lernfelt: Sommarparadisen ska inte behöva frukta hösten

Krönikan Höstvindar drar fram över Sverige och i många av de samhällen som bara för några veckor sedan sjöd av liv gapar husen tomma. Det är tyst och mörkt, bara i något enstaka fönster lyser en lampa. Kullerstensgator och badvikar ligger öde, ingen dricker kaffe i syrenbersån och den lokala matbutiken kämpar återigen med lönsamheten. Välbärgade storstadsbor, utlandssvenskar, norrmän och danskar har lämnat sina sommarvisten.
Ledare
2021-04-27

Malin Lernfelt: Det lönar sig för båda föräldrarna att dela lika

Ledare Ett ojämlikt uttag av föräldradagar drabbar män och barn. För precis som när det kommer till karriären påverkas den relation människor skapar till sina barn av hur mycket tid och engagemang man lägger ned. Det är under de första tre åren i livet som barns mest kritiska anknytning sker
Ledare
2020-06-29

Malin Lernfelt: Ställ krav på simkunskaper redan i lågstadiet

Ledare Med sommarvärmen ökar antalet drunkningsolyckor. Men lösningen på problemet med bristande simkunskaper, avsaknad av sjövett och föräldrar som inte tar sitt ansvar kan inte vara att övervaka varenda vik. Det behövs tydligare kunskapskrav i skolans läroplan betydligt tidigare än nu.