Letbanen i danska Grenå invigdes i maj 2019.
Letbanen i danska Grenå invigdes i maj 2019. Bild: Dag Reuterwall

Ullared har ju faktiskt varit en järnvägsknut

Ta en titt på danska Letbanen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationUllared||

Gekås vara eller icke vara i Ullared diskuteras, dessutom om Varuhuset är fel i sig. Själv åker jag inte dit så ofta, men är imponerad av logistiken och har haft nära anhöriga som jobbat där. Har dessutom haft en granne vars far hette Göran Karlsson, grundaren av just Gekås. Har stor respekt för vad som vuxit fram men är också väl medveten om att utvecklingen måste gå vidare och bli mer "klimatsmart" ur alla perspektiv. En gemensam uppgift för både konsumenter och Gekås självt. Hjälpas åt så att säga.

Mitt totalbetyg är därför ganska högt, inte minst med tanke på alla människor med små plånböcker och som här får möjlighet att storhandla vid kanske något tillfälle om året. Sätter därför fokus på placeringen i Ullared.

ANNONS

Om ni kikar över på andra sidan Kattegatt finner ni en liten stad vid namn Grenå. Dit kan man ta färja från Halmstad om man har bil eller cykel, men inte "till fots". Så vi tog nyligen tåget, hela vägen från Varberg via Köpenhamn till Århus, och därefter "Letbanen" från Århus till Grenå. Gjorde lite olika besök och träffade bland annat en mycket erfaren politiker från just Grenå. Där kom "Letbanen" på tal, invigd till Grenå 12 maj 2019 – en invigning som jag själv besökte på plats. Ett riktigt "Hygge" med pompa och ståt längs hela banan!

Efter vissa inkörningsproblem, speciellt vid snö och kallt väder, börjar den nu löpa rätt väl och funkade punktligt för oss.

Idéer ska vi vara försiktiga med, men föreslår ändå både intresserade, och Gekås ledning, att kika in på www.letbanen.dk för lite inspiration. Går helt klart att över tid vidareutveckla vad vi här ser, även för människor fullastade med "paket". Ullared har ju faktiskt varit en järnvägsknut och där stråken från järnvägstiden till både Varberg och Falkenberg till ganska stora delar finns kvar.

Dag Reuterwall

Varberg

LÄS MER:Dags för Gekås bidra till att lösa vägproblemen?

LÄS MER:Gekås placering är dåligt för miljön

LÄS MER:Gekås har i högsta grad bidragit till en levande landsbygd

LÄS MER:Gekås har inte bidragit till en levande landsbygd

LÄS MER:En större väg till Ullared vore bra

LÄS MER:Parkeringen vid Gekås ett större problem än vägen dit

LÄS MER:Bättre bygga motorväg ut till Ullared

ANNONS