Vårt förslag är att man skriver ner heltidsmåttet till 30 timmar/vecka. Då skulle fler orka och välja heltid och tjänsterna hade blivit mer lika, skriver insändarskribenten.
Vårt förslag är att man skriver ner heltidsmåttet till 30 timmar/vecka. Då skulle fler orka och välja heltid och tjänsterna hade blivit mer lika, skriver insändarskribenten. Bild: Terje Bendiksby

Kortare arbetstid är det viktigaste i debatten om heltid

Det var länge sedan vi fick en rejäl reform ute på arbetsplatserna.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationVarberg|

Svar

på ”I Varberg gäller friheten att jobba enligt önskad sysselsättningsgrad” och ”Varför tycker Varbergsalliansen inte att alla har rätt till heltid?”

Både Alliansen och Socialdemokraterna diskuterar frågan om heltid och heltid som norm inom kommunen. Det kan finnas fog för vissa argument som framförts. Men den viktigaste aspekten har inte framförts: det är dags för kortare arbetstid, sänkt heltidsmått. För det var länge sedan vi fick någon större reform på det området.

Vårt förslag är att man skriver ner heltidsmåttet till 30 timmar/vecka. Då skulle fler orka och välja heltid och tjänsterna hade blivit mer lika.

Vi föreslår att man börjar projektet på den enhet i kommunen med högst korttidssjukfrånvaro och därefter utökar projektet. Detta skulle ställa diskussionen om heltid i en helt annan dager.

ANNONS

För det är dags nu. Det var länge sedan vi fick en rejäl reform ute på arbetsplatserna.

Ingemar Ericsson (24:7)

LÄS MER:I Varberg gäller friheten att jobba enligt önskad sysselsättningsgrad!

LÄS MER:Varför tycker Varbergsalliansen inte att alla har rätt till heltid?

LÄS MER:Vadå, frihet att välja?

ANNONS