Det finns många saker vi alla kan göra för att förhindra att brott sker och det är bland annat att sluta köpa olagliga droger, skriver insändarskribenten.
Det finns många saker vi alla kan göra för att förhindra att brott sker och det är bland annat att sluta köpa olagliga droger, skriver insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT

Hallandspolisen är på tårna

Arbetar ständigt mot gängkriminalitet – som minskat i Halland.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland||

Svar

på ledaren ”Falkenberg får inte bli det nya Farsta”

Maria Haldesten tog i sin ledare den 14 juni upp köparnas roll när det gäller den grova kriminaliteten och skjutningarna i Sverige. De till synes vanliga människor som köper droger och inte ser sin roll i det större perspektivet utan bara just för köpet och stunden.

Vi på polisen är tacksamma att denna bild delas av fler än oss – det finns många saker vi alla kan göra för att förhindra att brott sker och det är bland annat att sluta köpa olagliga droger. Så tack för att du lyfter detta Maria!

ANNONS

Dock skriver du också i samma ledare att gängkriminaliteten åter ökar i Halland. Det stämmer inte riktigt, visst går det se på olika sätt men våra lägesbilder visar annat.

Först – vår och EU:s definition av kriminella nätverk handlar om att det ska finnas brottsliga kopplingar mellan personerna. Nätverk med denna definition finns i Halland men förekomsten har minskat något de senaste fem åren. Detta ser vi eftersom vi löpande tar fram underlag för strategiska och operativa beslut för polisområdet.

Polisen i Halland arbetar aktivt mot dessa nätverk dagligen och i samverkan med kommunerna och flera myndigheter. Även i internationell samverkan, till exempel med Interpol och Europol. När det gäller Falkenberg har Ulrica Strömkvist som ny lokalpolisområdeschef i uppdrag att arbeta med dessa frågor i bred samverkan med andra. Så ja, som polisområdets chef skulle jag säga att vi är på tårna, ständigt.

Anders Börjesson

polisområdeschef i Halland

LÄS MER:Falkenberg får inte …bli det nya Farsta

ANNONS