Gekås, med sina över 1 000 medarbetare (under högsäsong betydligt fler) har skapat just förutsättningar för många människor att bo kvar, skriver insändarskribenten.
Gekås, med sina över 1 000 medarbetare (under högsäsong betydligt fler) har skapat just förutsättningar för många människor att bo kvar, skriver insändarskribenten. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Gekås har i högsta grad bidragit till en levande landsbygd

Gekås, med sina över 1 000 medarbetare har skapat förutsättningar för många människor att bo kvar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationUllared||

Svar

på ”Gekås har inte bidragit till en levande landsbygd”

Karl Beiler tycker i sin insändare att Gekås inte har bidragit till en ”levande landsbygd” i trakterna runt Ullared.

Det är naturligtvis en definitionsfråga vad man menar med en ”levande landsbygd”. Enligt min mening är det ett område, utanför de ”stora” tätorterna, t ex Falkenberg och Varberg, där man kan bo kvar och få sin försörjning på ett eller annat sätt.

Gekås, med sina över 1 000 medarbetare (under högsäsong betydligt fler) har skapat just förutsättningar för många människor att bo kvar, inte bara i Falkenberg och Varberg, utan också i många små samhällen och på ”rena bondvischan” runt om och långt utanför Ullareds gränser.

ANNONS

Därför tycker jag att Gekås i hög grad bidragit till en ”levande landsbygd” men det finns naturligtvis också nackdelar för invånarna i ett litet samhälle som Ullared, att hysa framgångssagan och kolossen Gekås.

Göran L

LÄS MER:Gekås har inte bidragit till en levande landsbygd

LÄS MER:En större väg till Ullared vore bra

LÄS MER:Parkeringen vid Gekås ett större problem än vägen dit

ANNONS