Det är skillnad mellan yngre människor och de äldre som Fogdevägen byggdes för

Personer som tillhör de som har rätt till stöd enligt LSS ska inte behöva ”finna sig i att bo där man placerar dem”.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationTvååker|

Vad är det som är fel med Fogdevägen undrar skribenten

Svar

på ”Det är skillnad på folk och folk”

Ingela Karlsson tycker att FUB och andra gnäller över att kommunen vill göra om Fogdevägen till Bostad med särskild service i form av gruppbostad.

Hade Ingela läst tidigare insändare så borde hon förstått varför detta förslag till boende bryter emot LSS-lagstiftningen med hur ett sådant boende ska ligga och utformas.

Det är också skillnad, fastän Ingela inte verka tycka det, mellan yngre människor och för de äldre som Fogdevägen byggdes och ämnades för.

Som tur är så är det inte så, som Ingela antyder, att personer som tillhör de som har rätt till stöd enligt LSS ska ”finna sig i att bo där man placerar dem” bara för att kommunen kan göra så emot de gamla.

ANNONS

Lindas slutkläm med att protesterna beror på att ”det ligger för långt från Varbergs centrum” baserat på hennes erfarenhet, som god man, av en anhörig som tyckte det var för långt bort från dessa när en kvinna flyttades till Gällinge. Undrar vilka argument anhöriga faktiskt hade emot flytten mer än, som Linda antyder, egen bekvämlighet. (För övrigt så tenderar ett sådant utlämnande behov att fundera över sekretessen). Om Linda läser på om bakgrunden till varför LSS kom till och dess intentioner så kommer du att få svar på din fråga ”vad är det som är fel?” med Fogdevägen?

Willy Engebrethsen

Tidigare rättsombud för FUB

LÄS MER:Det är skillnad på folk och folk

ANNONS