Personer i insändarskribentens närhet valde bort gemensamt julfirande. ”Det har gjort ont i själ och hjärta att inte få vara med”, skriver hen.
Personer i insändarskribentens närhet valde bort gemensamt julfirande. ”Det har gjort ont i själ och hjärta att inte få vara med”, skriver hen. Bild: Gorm Kallestad / NTB

De som avstod från vaccin fick obehag för det

Det har gjort ont i själ och hjärta att inte få vara med.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland|
|

Svar

på ”Vaccineringen var aldrig för någon annans skull”

Nej, det var aldrig för någon annans skull, för vi tar inte en huvudvärkstablett när vår granne har huvudvärk.

Jag kan dock förstå att man trodde på det trummade budskapet man inte hittade till de alternativa källorna av kunskap och information eller gick in för att läsa på.

Vad jag inte kan förstå, är att personer i ens närhet som valde bort gemensamt julfirande och uppfattade att ovaccinerade riskerade deras hälsa, inte ställde en enda fråga om varför man avstod, vilka källor som låg bakom beslutet (trots allt som sades på oräkneliga presskonferenser). Ville man helt enkelt inte veta?

ANNONS

En sak är säker: De som tagit beslut att avstå har fått obehag för det, och det valet har man ändå gjort efter att ha läst på om och om igen om både innehåll, risk och nytta med sprutorna. Det var inget ogrundat beslut oavsett om det anses rätt eller fel.

Det var inga naiva personer. Det har gjort ont i själ och hjärta att inte få vara med, och nu vet ju även ni andra, att det var ju aldrig för någon annans skull man skulle ta injektionen, för det skyddade aldrig någon annan.

Var och en gör sitt val

LÄS MER:Vaccineringen var aldrig för någon annans skull

LÄS MER:Jag for illa av häxjakten mot ovaccinerade

LÄS MER:Antivaxxare är en samhällsfara

LÄS MER:Särbehandling oförsvarlig när även vaccinerade smittar

LÄS MER:Vi ska inte vara rädda för varandra

ANNONS