Fullastade bilar till och från varuhuset gör kanske mindre miljöskada än vad alla transporter hit och dit med paket från inköp via onödig ”näthandel”, skriver insändarskribenten.
Fullastade bilar till och från varuhuset gör kanske mindre miljöskada än vad alla transporter hit och dit med paket från inköp via onödig ”näthandel”, skriver insändarskribenten. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Bättre bygga motorväg ut till Ullared

Som en belöning för Gekås affärsidé

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationUllared||

Svar

på ”Miljöförstöring att köra till Gekås och handla”

Karl Beiler, Varberg, skriver om att Gekås ägare borde ”bötfällas” för miljöförstöring och att varuhuset åläggs flytta till motorväg för att lastbilar kör ut i skogen (=Ullared) med prylar till varuhuset.

Fråga till Karl Beiler: Vore det inte då bättre att bygga motorväg ut till skogen Ullared? Som en belöning för Gekås affärsidé? Med fullastade bilar till och från varuhuset gör de kanske mindre miljöskada än vad alla transporter hit och dit med paket från inköp via onödig ”näthandel” skadar?

Varför har Gekås Ullared, ute i skogen, blivit vad det är? Så omtyckt och omtalat, skapat så mycket i bygden; jobb och inkomst. Före 1960-talet fanns järnvägsförbindelse ut i skogen till Ullared, mellan Varberg-Ätran och Falkenberg-Limmared som lades ned, varför? Då fick Göran Karlsson med sin fästmö, från Ullaredstrakten, idén att starta lågprisaffär i ett lite hus som växt och väst till Gekås varuhus i Ullared. En succé!

ANNONS

Skall sådant vettigt bötfällas Kalle? Att åka till exempelvis Tyskland för köp av billig alkohol som kört dit och hit igen, det är kanske onödig miljöförstöring som nog vore mer vettigt att bötfälla.

ORJ

LÄS MER:Miljöförstöring att köra till Gekås och handla

LÄS MER:Att flytta Gekås skulle ge ännu mer miljöförstöring

LÄS MER:En större väg till Ullared vore bra

LÄS MER:Parkeringen vid Gekås ett större problem än vägen dit

LÄS MER:Gekås har inte bidragit till en levande landsbygd

ANNONS