Inget parti i riksdagen lyckas splittra Sverige som SD

Är det förenligt med det kristna kärleksbudskapet?

ANNONS
LocationHalland|

Svar

på ”SD missar inte målet

Du skriver " Vi behöver samarbeta Per, inte splittring". Sanningen är den att det finns inget parti i riksdagen som lyckats splittra Sverige som SD. Du undviker att svara på mina frågor, Ruth och du påstår att SD:s kärleksbudskap är Jesus.

Är det förenligt med det kristna kärleksbudskapet att SD verkar för att muslimska kvinnor inte skall få bära slöja eller huvudduk eller att ta bort hemspråksundervisningen i skolan och ställa svaga grupper mot varandra?

Du tycks tydligen inte bry dig om Jimmie Åkessons påståenden vad gäller islam, hbtq-personer, eller SD:s flyktingpolitik. Det sopar du under mattan. Det är ju anmärkningsvärt med tanke på att du ställer upp för SD i kyrkovalet.Inte heller det faktum att SD gör anspråk på att definiera vem som är svensk eller inte svensk tycks oroa dig. I Tyskland pekade Hitler ut judarna som syndabockar. I dag i Sverige är det muslimerna.

ANNONS

Istället för att ta fasta på det som förenar kristendomen, islam och judendomen exkluderas hela tiden muslimer.

Hur skulle vårt samhälle klara sjukvården, äldreomsorgen och hemtjänsten utan våra nyanlända?

All form av fanatism vare sig den är politisk eller religiös är av ondo.

Med tanke på att populisten Jimmie Åkesson vill ha med Astrid Lindgren i en svensk kulturkanon är det ju intressant vad Astrid Lindgren skrev 1957:

" Jag ogillar allt indelande av människor efter nationer och raser, all sort diskriminering mellan vita och svarta, mellan arier och judar , mellan turkar och svenskar, mellan män och kvinnor.

Ända sedan jag var så stor att jag kunde börja tänka självständigt har jag tyckt illa om det blågula fosterländska storsvenska...Det förefaller mig lika avskyvärt som Hitlers tyska nationalism.

Någon patriot har jag aldrig varit. Vi är alla männislor- det har varit mitt speciella patos här i livet".

Nog är hon klok hon, Astrid. Det kanske vi kan enas om....eller?

Per Sjövall

med hjärtat till vänster

ANNONS