Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bibeln varnar oss kristna för att
Bibeln varnar oss kristna för att "missa målet", skriver insändarskribenten. Bild: Vegard Wivestad, Grøtt

SD missar inte målet

Självmål en fullträff i detta fall.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på Maria Haldestens svar på insändaren: ”Rör inte våra präster, Maria

Bibliskt att Maria Haldesten talar om självmål, fast i negativ mening. Bibeln varnar oss kristna för att "missa målet". Så. Självmål är fullträff i detta fall, men jag förstår att Haldesten missat läsa SD:s egen broschyr om kyrkovalet. Jag citerar: "Vi (SD) vill därför tillsätta en utredning för hur valsystemet i svenska kyrkan kan reformeras till förmån för att kyrkliga frågor på annat sätt kan stå i fokus, men också för att medlemmarna ska få fler, nya eller andra sätt att välja företrädare. Detta i syfte att ge kyrkan ro att vara kyrka utifrån kyrkliga intressen istället för dagsaktuella politiska trender. "

SD stödjer alltså prästerna till 100 procent. För min del handlar valet inte om mig eller min prestige, utan enbart att låta Kristus vara Herre i Svenska kyrkan. I mig själv är jag inget, all ära hör till Jesus Kristus. I egen kraft skulle jag verkligen missa både mål och poäng.

Men du har en härlig poäng Maria om den korta vallistan för SD. Det var skrivet med humor och det gillar jag! Att skratta åt sig själv är mycket gott för själen och egot.

Allt gott!

Ruth Kalfholm (SD)

Svar

från ledarredaktionen:

I portalparagrafen för SD:s valprogram står inte att man tänker avskaffa sig själva. Man skriver att man framför allt vill reformera kyrkan och rädda den från en påstått vänsterliberal agenda. Den bristande kunskapen om olika teologiska strömningar lyser igenom. Men SD:s strävan tycks vara att återuppväcka Schartau, gärna tillsammans med likasinnande präster/nomineringsgrupper.

Alla som minns vilka mörka skuggor svartrockarna kastat över samhället har skäl att be för ett misslyckande med den reformen.

Maria Haldesten