Magdalena Andersson var stolt, glad och hedrad och lovade, om hon blir vald på den kommande partikongressen, att ”lyfta på alla stenar”, skriver insändarskribenten.
Magdalena Andersson var stolt, glad och hedrad och lovade, om hon blir vald på den kommande partikongressen, att ”lyfta på alla stenar”, skriver insändarskribenten. Bild: Jessica Gow /TT

Det räcker inte att lyfta på stenar, Magdalena Andersson

Har du inte prövat det i sju år nu?

ANNONS
|

Häromdagen kungjordes, av en övermåttan entusiastisk valberedningsordförande, att Magdalena Andersson blivit nominerad till Stefan Löfvens efterträdare.

Magdalena Andersson var stolt, glad och hedrad och lovade, om hon blir vald på den kommande partikongressen, att ”lyfta på alla stenar”.

Då undrade jag varför hon, om det är lösningen för framgång, inte prövat det när hon under drygt sju år har haft avgörande inflytande och styrt landet tillsammans med Stefan Löfven.

Man kan inte lösa gängvåldet, bostadsbristen, arbetslösheten, skolproblemen, migrationen och andra samhällsproblem genom att ”lyfta på alla stenar”. Därunder hittar man på sin höjd några gråsossar, förlåt gråsuggor, eller tusenfotingar.

Det var en dålig metafor!

ANNONS

Göran L

ANNONS